Teknoloji

Flipboard Web uygulamasıyla dergiler bundan böyle bilgisayarlardan da okunacak

flipboard-masaustu-110215

Flipboard iPad ile aynı yılda, 2010’da çıkmış ve kısa sürede dikkatleri üstüne çekmişti. Bu uygulama sayesinde iPad’in büyük ekranında web sitelerini dergi gibi okumak mümkün oluyordu. Flipboard iPad’de elde ettiği başarının verdiği güvenle önce iPhone’a, daha sonra da Android’e ve diğer platformlara geldi. Son olarak Flipboard keyfini bundan böyle internet tarayıcısı aracılığıyla masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda da yaşamak mümkün olacak.

Flipboard’un temelinde ekrana dokunarak kullanmak yatıyor. Bunun farkında olan geliştirici ekip tekrar beyaz tahta başına geçerek okuma ortamını dokunmatik olmayan ekranlara uygun hâle getirmeye çalışmış. Sonuçta ortaya yine minimalist tasarıma önemin verildiği belli olan, yazıların daha dikkat çektiği ve fareyle kaydırılarak rahat gezilecek bir arayüz çıkmış. Web uygulamsı işlevsellik bakımından da bir şey kaybetmemiş, sonuç olarak uygulamanın sunduğu 34 bin farklı yayın ve milyonlarca toplanmış dergiye erişim mümkün oluyor. Kullanıcı hesapları ve itinayla oluşturulmuş dergi kaynakları da masaüstünden erişilebiliyor, içerikler bütün cihazlar arasında eşzamanlanıyor.

Flipboard’un masaüstü versiyonunun başlangıçtan yaklaşık beş yıl sonra gelmesi, mobil cihazların yaygınlaşmasına rağmen içerik tüketimini PC’leri üzerinden yapmayı tercih edenleri memnun edecektir. Üstelik tablet pazarı belirli bir doyum noktasına ulaştı, PC pazarıysa yukarı yönde kıpırdanma belirtileri gösteriyor. Belki de Flipboard geleceğe hazırlık için böyle bir adım atmış olabilir.

Bu arada Flipboard CEO’sunun Mashable sitesine söylediğine göre, uygulama başlangıçta masaüstü okuyucu şeklinde düşünülmüş, ancak Apple’ın iPad’i çıkaracağı duyulunca dikkatler tablet üzerine yoğunlaştırılmış. Bu da başlangıçta hedeflenen masaüstü uygulamanın yıllarca gecikmesine neden olmuş.

İLGİLİ HABERLER