Teknoloji

Flipboard Kapak Hikayelerinde çıkan başlıkları oylamanıza imkan tanıyor

flipboard-begen-begenme-210815

Flipboard kullanıcılara Kapak Hikayeleri bölümünde görmek istedikleri haberler konusunda daha fazla müdahalede bulunma şansı tanıyor. Beğenme/beğenmeme şeklindeki yeni bir oylama mekanizması sayesinde sevdiğiniz içeriklere benzer daha fazla içeriğin gösterilmesini, ilgilenmediğiniz konulardaki içeriklerin Kapak Hikayelerinde daha nadir çıkmasını veya hiç çıkmamasını sağlayabilirsiniz.

Flipboard’un geçen yıl satın aldığı popüler haber okuma uygulaması Zite tarafından sağlanan bu teknoloji sayesinde denk geldiğiniz haberlere ve makalelere basit şekilde oy verebilirsiniz, bunun için uygulamaya eklenen, sağ üst köşedeki aşağı yönlü ok işaretine tıklatılınca açılan ekran üstü pencerede bulunan baş parmak yukarı veya aşağı düğmelerine tıklatmanız yeterli oluyor.

Flipboard diğer kullanıcıların neleri beğendiklerini, neleri beğenmediklerini izliyor, topladığı verileri bir araya getirip işleyerek Kapak Hikayeleri bölümünde onların daha fazla hoşuna gidecekler içerikler sunuyor.

Eğer Flipboard’da okuduğunuz “Android berbat” başlıklı ve bir iOS hayran sitesi tarafından yayınlanan yazı hoşunuza gitmezse, onu sevmediğiniz oyunuzu kullanarak gösterebilir ve daha sonra buna benzer haberleri görmeyebilirsiniz.

Okuduğunuz bir habere veya makaleye oy verdikten sonra, Flipboard çeşitli kontroller de sunuyor, böylelikle Kapak Hikayeleri bölümünü ilginizi çeken konularla daha fazla doldurmanız mümkün olabilir. Örneğin güvenlikle ilgili bir Android haberi okuduktan sonra bunu beğenmediğiniz şeklinde oy kullanırsanız, Flipboard’a Android hakkında daha fazla, ancak güvenlik hakkında daha az, hatta iOS hakkında daha da az haber ve yazı görmek istediğinizi söyleyebilirsiniz. Eğer okuduğunuz içeriği hiç sevmediyseniz, onu sağlayan haber kaynağını tamamen susturabilirsiniz.

Flipboard’un bu yeni özelliği ilk olarak iOS ve Android uygulamalarına gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER