Teknoloji

Flipboard Apple ile işbirliğine gitti, iBookstore mağazasını dergi görünümünde sunmaya başladı

Flipboard’un tabletler ve akıllı telefonlarda okuma deneyimini bir hayli zenginleştirdiğini söylemek gerek. Şirket kapsamına aldığı servisleri zenginleştirmeye ve yeni ortaklıklar kurmaya devam ediyor. Son olarak Apple ile işbirliğine giden Flipboard, bu şirketin elektronik kitap mağazası iBookstore altından sunulan kitapları oluşturduğu “Kitaplar” adlı yeni bir bölüm üzerinden iOS kullanıcılarına sunmaya başladı.

iBookstore’un Türkiye mağazasında sadece ücretsiz olarak dağıtılan anonim eserler bulunuyor. Bu nedenle Flipboard’un Apple ile gerçekleştirdiği bu işbirliğinin bize doğrudan bir etkisi bulunmuyor. Yine de, yabancı kitapları okumaya ilgi duyan ve hatta işi daha da ileri götürüp yurt dışı Apple mağazası üzerinde hesap açıp kitap satın almayı becerenler için bu yenilik ilgi çekici sayılır. Hiç şüphesiz iBookstore üzerinden alışveriş deneyimini Flipboard’a yansıtmak eserlerin bulunulabilirliği açısından olumlu yönde etki yapacaktır. Flipboard üzerinde açılan Kitaplar bölümü konularına göre ayrılmış 25 farklı kategoriyi ve en çok satanlar sıralamasını barındırıyor.

İçerik bakımından iTunes mağazasındaki iBookstore’un bir yansıması durumu söz konusu. Kitap tanımları iBookstore’un orijinalinde olduğu gibi, ancak işin içine Flipboard tarafından katılmış görsellik söz konusu. Flipboard üzerinde gezinirken bir kitabı beğenip satın almak isteyenler iBooks uygulamasına yönlendiriliyor ve buradan kitap satın alma işlemi tamamlanıyor. Flipboard ve Apple’ın kurduğu iBookstore işbirliği şu an için ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Fransa, İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Brezilya’da ikamet eden kullanıcılara açık.

İlgili >> Flipboard

İLGİLİ HABERLER