Manşetler

Flipboard 2.0 kişiye özel dergi özelliğiyle birlikte geldi

Flipboard, 2.0 numaralı yeni versiyonunu bir yığın yeni özellikle birlikte kullanıma sundu. Etsy ile birlikte kurulan yeni ortaklıkla birlikte artık arama sonuçları da dergi görünümünde, okuması kolay bir şekilde kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca kullanıcılar çeşitli içerikleri bir araya getirerek kendi dergilerini de oluşturabiliyor.

flipboard-2-0-270313

Kullanıcıların kendi dergilerini beğendikleri içeriklere göre oluşturabiliyor olması Flipboard 2.0’ın belki de en dikkat çekici yeniliği olarak ön plana çıkıyor. Kullanıcılar resim, ses, video veya makaleleri toplayıp bunları tek bir dergide kolay bir şekilde görüntülenir ve okunur hâle getirebiliyor. Dergiler kişisel kullanım amacıyla saklanabilir veya diğer kullanıcılarının da okuması için paylaşabilir.

Bu dikkat çekici özelliğe ek olarak kullanıcılar internet tarayıcıları içine eklenen özel bir yer imi aracını kullanarak internette karşılarına çıkan herhangi bir içeriği Flipboard’a eklemek için kaydedebilir. Kaydedilen bu içerik kişisel dergi içinde görüntülenecektir. Bu arada kullanıcılar tarafından oluşturulan dergiler Flipboard uygulaması içinde, “okuyucularımızdan gelen” tarzı bir ada sahip bölüm altında gösteriliyor. Bu arada İçerik Rehberi de tasarım bakımından yenilikten geçti, kırmızı bir şerit kişiselleştirilmiş içindekiler listesi, bildirim ve bunun gibi unsurları taşıyor.

Kullanıcılar haber ve yazılar için yorum bırakma veya bırakılan yorumları okuma fırsatına da sahip. Buna ek olarak “@” işareti yardımıyla başka kullanıcılardan bahsetme imkanı da sunuluyor. Manşet Yazıları altında okunacak yazı ve haber tavsiyeleri de sunulmaya devam ediyor. Buradaki haberler veya yazılar kullanıcının Flipboard üzerindeki aktivitelerine bağlı olarak belirleniyor.

İlgili >> Inside Flipboard

İLGİLİ HABERLER