Teknoloji

Flickr’ın iPad uygulaması nihayet çıktı ve beklenenleri sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

flickr-ipad-uygulama-181014-1

Flickr en sonunda, Apple’ın tableti piyasaya çıktıktan dört buçuk yıl sonra iPad uygulamasını çıkardı. Flickr kullanıcıları şimdiye kadar birinci elden uygulama için çok beklediler, ancak sonunda karşılarına çıkan uygulama bu kadar uzun zaman boyunca beklemelerine değdi gibi görünüyor.

Yeni uygulamanın tasarımında Yahoo’nun yenilenen Hava Durumu, Finans ve Mail uygulamalarından izler bulunuyor; yani karşımızda büyük ve güzel görünüme sahip fotoğrafların, şeffaf menülerin, sans-serif ailesi yazı tiplerinin bir arada bulunduğu çekici bir uygulama var.

Uygulamanın merkezinde yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ön plana çıkarılmış ve bu fotoğraflar iPad’lerin Retina ekranlarında oldukça güzel görünüyor. Eğer bir Flickr kullanıcısıysanız, beklediğiniz her şey bu uygulamada mevcut. Fotoğraflara yorum bırakabilir, onları favorilerinize ekleyebilir veya paylaşabilirsiniz. Ayrıca çekilen fotoğrafların EXIF bilgilerine bakıp onların hangi kamera ve ayarlarla çekildiğine de göz atabilirsiniz. Bunun yanı sıra fotoğrafların ve albümlerin düzenlenebilmesi için çeşitli seçenekler, profil bilgilerini web sitesi yerine uygulama içinden düzenleme imkanı da bulunuyor.

Ayrıca Flickr iPad uygulamasının içinde dahili kamera arayüzü bulunuyor, bu da doğrudan uygulama içinden fotoğraf çekebileceğiniz anlamına geliyor. Eğer uygulama içinde fotoğraf çekerseniz; kısıtlı, ancak iyi tasarlanmış çeşitli araçlarla bunları düzenleyebilirsiniz. Ayrıca tarzınıza uygun çeşitli filtreler de bulunuyor.

Uygulama içinde yer alan otomatik yükleme özelliği iPad’inizde bulunan fotoğrafları Flickr’ın ücretsiz olarak sunduğu 1 TB’lık depolama alanına yüklemenize izin veriyor. Bu uygulamalar gizli olarak tutuluyor ve siz izin vermediğiniz sürece sizden başka kimse erişemiyor.

Bu arada Flickr, iOS 8 ile birlikte gelen paylaşım butonu özelliğini de destekliyor. Başka uygulamalardaki fotoğrafları da, paylaşım tepsisi içinde yer alan Flickr butonunu kullanarak kendi saklama alanınıza yükleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER