Teknoloji

Flickr mobil uygulamaları yeni düzenleme araçları ve HD video kayıt yeteneği kazandı

Flickr’ın iOS ve Android platformlarına özel fotoğraf uygulamasının kapsamlı yeniliklere sahip yeni versiyonu çıktı. Flickr 3.0 kapsamlı kullanıcı arayüzü değişikliklerinin yanı sıra fotoğraf ve videolar için Instagram benzeri düzenleme araçlarına kavuştu.

flickr-3-0-guncelleme-170414

Kullanıcılar 30 saniyelik HD video çekimlerini canlı filtrelerle paylaşabiliyor, fotoğraflar için de yeni filtreler ve zenginleştirme araçları bulunuyor. Tüm bu düzenleme seçenekleri sayesinde Flickr amatör fotoğrafçılar için daha eğlenceli ve katılımı cezbeden bir hâle dönüşüyor.

Otomatik eşzamanlama da ilgi çekici bir başka unsur olarak karşımıza çıkıyor. Mobil cihazınızın film rulosundaki orijinal kalitedeki fotoğrafları Flickr hesabına yedekleme imkanı sunuluyor. Flickr bu fotoğrafları otomatik olarak tarıyor, algılama yapıyor ve nesneleri etiketliyor. Sonuç olarak Flickr’da fotoğraflar içinde arama yapıp istenen fotoğrafı bulmak daha kolay hâle geliyor.

Flickr, profesyonel fotoğrafçıları memnun etmek adına kamera modu, diyafram açıklığı, ISO, deklanşör hızı ve bunun gibi manuel fotoğraf ayar bilgilerini de gösteriyor.

Güncellemenin can sıkıcı noktalarından bir tanesi olarak Android uygulamasından Facebook ve Google hesaplarıyla kullanıcı girişleri yapma imkanının ortadan kaldırılması dikkat çekiyor. Kullanıcıların giriş yapmaları için Yahoo hesabını kullanmaları gerekiyor. Bu arada Android uygulamasında Flickr’ın görsel arayüz değişiklikleri daha fazla göze çarpıyor. Gelen güncelleme Android kullanıcıları için yeni bir kullanıcı arayüzü ve çeşitli yeni özellikler anlamına gelirken, iOS kullanıcıları sadece otomatik eşzamanlama ve HD video kayıt seçeneklerini içeriyor.

Flickr Android ve iOS uygulamalarını Google Play ve App Store uygulama mağazalarından indirebilirsiniz.

İlgili >> Google Play, App Store, Flickr Blog

İLGİLİ HABERLER