Eğlence

Flickr Gear VR uygulamasıyla sanal gerçekliği kucaklıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

 

Flickr

Gear VR sadece oyunlar veya sarmalayıcı videoların gösteriminin yapıldığı bir alandan daha çok gerçek bir platform olma yolunda küçük ama emin adımlar atarak ilerliyor. Yahoo, Samsung’un sanal gerçeklik başlığı için hazırladığı yeni Flickr VR uygulamasının duyurusunu yaptı. Böylelikle sanal gerçeklik başlığını giyenler Flickr kullanıcıları tarafından yüklenmiş olan on binlerce 360 derecelik fotoğrafı görüntüleme fırsatı elde edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Gear VR Ön İnceleme

Gear VR sahiplerinin yapması gereken tek şey başlığın içine yerleştirdikleri telefona yükledikleri uygulamayı açmak. Başlangıçta kullanıcıları servisten seçilmiş çeşitli fotoğrafların yer aldığı bir dizi karşılıyor. Herhangi bir fotoğrafın içine tıklatmak kullanıcıları doğrudan o sahnenin içine atıyor. Fotoğrafın içine girdikten sonra başınızı hangi yöne çevirirseniz, kendinizi o sahnenin içinde hissetmenizi sağlayacak bir detayla karşılaşıyorsunuz.

Flickr 360 derece fotoğraflar için en iyi deneyimi sunduğunu iddia ediyor

Flickr, kendisinin 360 derece fotoğraflar için en iyi platform olduğunu, çünkü sanal gerçeklik deneyimlerini kucaklayacak en iyi yollardan bir tanesi olmak istediklerini ve bunun için çalıştıklarını kaydetti. Ayrıca yüklenen fotoğrafların görüntü kalitesine saygı duymalarının da önemli bir neden olduğunu vurguladı. Flickr’ın 360 derecelik fotoğraflarına ilk kez bakanlar, muhtemelen Samsung Gear VR’ı çıkarmak istemeyeceklerdir.

VR uygulaması Gear VR uyumlu Samsung akıllı telefonlarına özel Oculus Store içerik mağazasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER