Teknoloji

Flickr fotoğraf yükleme aracını ücretli hale getirdi

flickr fotograf yukleme

Flickr, bir yıldan kısa bir süre önce kullanıcıların sabit diskindeki fotoğrafları otomatik olarak yükleme özelliğini sunmuştu. Servis, henüz yaşını doldurmayan bu özelliği abonelik ücreti ödemeyen kullanıcılarından geri çekmeye başladı. Flickr Uploadr adını taşıyan masaüstü fotoğraf yükleme aracından faydalanmak için aylık bir ücret karşılığında Flickr Pro servisine abone olmak gerekiyor. Flickr fotoğraf yükleme aracını ücretli hâle getirerek, Google Fotoğraflar ile girdiği rekabette kendi elini zayıflatmış oluyor.

Geçtiğimiz mayıs ayında uygulamalarını yenileyen Flickr, yenilenen uygulamalarında fotoğrafları ters kronolojik sırada organize eden bir Film Rulosu sunmuştu. Ancak güncellemenin getirdiği asıl cazip yenilik olarak Uploadr isimli fotoğraf yükleme aracı ön plana çıkmıştı. Boşa geçen yılların ardından geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen tasarım değişikliğiyle yeniden kullanıma değer bir servise dönüşen Flickr, Uploadr’ın kullanım alanını sınırlayarak geriye doğru bir adım atmış oldu.

Flickr şu sıralar yıllık 49.99 dolar olan abonelik ücretinde yüzde 30 indirim sağlayan bir kupon sunuyor. Ancak bu teklifin aynı aracı ücretsiz olarak sunan Google Fotoğraflar’a geçişi önlemesi pek mümkün gözükmüyor.

İLGİLİ HABERLER