Eğlence

Flappy Bird yapımcısı popüler oyunu bağımlılık yarattığı için kaldırmış

Flappy Bird’ün yapımcısı Dong Nguyen, oyunu ani bir şekilde uygulama mağazalarından kaldırmasının ardından koruduğu sessizliğini bozdu. Forbes’a konuşan yapımcı, Flappy Bird’ün aslında kullanıcıların rahatken oynaması için tasarlanan bir oyun olduğunu belirtti. 2013’ün ortalarında yayınlanan oyun özellikle son zamanlarda ciddi bir popülarite kazanmış, ancak oyunun zorluk derecesinin çeşitli mecralarda ortaya koyulmasıyla birlikte oyunun sinir bozucu etkisi de daha iyi anlaşılmıştı. Oyunun bağımlılık yarattığını ve bunu bir problem olarak gördüğünü söyleyen Nguyen, bu problemi çözmek için Flappy Bird’ü uygulama mağazalarından kaldırdığını belirtti ve oyunun yeniden yayınlanmayacağının altını çizdi.

flappy-bird-100214

Oyunu geri çekmeden önce yaptığı bir röpörtajda uygulama içi reklamlar aracılığıyla günde 50 bin dolar gelir elde ettiğini belirten Nguyen, eskisi kadar rahat olamadığının altını çizmişti. Geceleri uyumakta zorluk çektiğini söyleyen Nguyen, Flappy Bird’ü geri çekmesinin ardından internetsiz birkaç gün geçirip dinlendiğini dile getirdi ve kararının doğruluğuna inandığını sözlerine ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Flappy Bird yerini alabilecek dört farklı alternatif

Flappy Bird’ün devam oyununu geliştireceğini söyleyen Nguyen’in bu açıklaması da uygulamanın geri çekilmesiyle boşa çıkmış oldu. Yeni oyunlar hazırlamayı sürdüreceğini belirten yapımcı, Flappy Bird’ün başarısından sonra kendisine olan güveninin arttığını ve kendisini daha özgür hissettiğini dile getirdi.

İlgili >> Forbes

İLGİLİ HABERLER