Teknoloji

Fitbit üç yeni giyilebilir egzersiz takip cihazının hazırlıklarını yapıyor

fitbit-surge-dedikodu-201014

Fitbit önümüzdeki haftalarda üç farklı egzersiz takip cihazını tanıtmaya hazırlanıyor. Charge ve Charge HR adlı cihazlar bunlardan ikisi olacak. Charge, piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra bazı müşterilerin ciltlerinde beklenmeyen olumsuz etkiler yaratması nedeniyle piyasadan çekilen Fitbit Force’un yenilenmiş bir versiyonu olma özelliği taşıyor. Charge HR ise şirketin göğüse bağlanan kalp ritmi izleme sistemi PurePulse’ı desteklemesiyle diğer üründen ayrılıyor. Bu arada Fitbit atletizmle yoğun ve ciddi şekilde ilgilenenler için üçüncü bir giyilebilir cihaz üzerinde daha çalışıyor. Fitbit Surge adını taşıyacak olan bu cihaz amiral gemisi olacak.

Fitbit Surge’ün standart bir giyilebilir üründen birkaç adım önde olacağını düşünüyor. The Verge sitesinin bir kaynak sayesinde sızdırdığı pazarlama dokümanlarında şirketin bu cihazı “süper saat” şeklinde tanımladığı görülüyor. 249 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olacak Surge’de dahili GPS algılayıcısı, PurePulse kalp ritm monitör desteği bulunacak, ayrıca günlük idman bilgileri gerçek zamanlı olarak takip edilecek. Kullanıcılar gidilen mesafe, hız, çıkılan kat sayısı ve kalp ritmi yoğunluğu gibi bilgiler kullanıcılar tarafından görüntülenebilecek.

Surge Fitbit’in 7 gün 24 saatlik hareket takip sistemine de sahip olacak, böylelikle gün boyu yeteri kadar hareket edip etmediğinizi sürekli kontrol edecek. Tabii ki, bunun düzgün işlemesi için Surge’ü sürekli bilekte tutmak gerekecek. Yakılan kalori, çıkılan kat sayısı, hareket hâlinde geçen dakika sayısı gibi bilgiler takip edilecek. Ayrıca uyku takip sistemi de mevcut, bunun sayesinde gece uykunuzun ne kadar kaliteli olduğunu ölçebilir, her sabah bileğinizi titreştiren bir alarmla uyanabilirsiniz.

Diğer çoğu egzersiz takip cihazları gibi, Fitbit’in uygulaması ile kablosuz veri senkronizasyonu yapmak mümkün olacak. Mobil uygulama sayesinde yediklerinizin kaydını da girebilir ve hedeflerinizi tutturmanız karşılığında çeşitli madalyalar kazanabilirsiniz. Surge bağlı olunan telefona gelen çağrılar ve yazılı mesajlar için akıllı bildirimler de sunacak, ayrıca saat üzerinden çalan şarkıları kontrol etmek de imkan dahilinde olacak. Ne var ki, Surge akıllı işlevler bakımından tam anlamıyla bir Apple Watch’un veya Android Wear akıllı saatin yerini almaktan uzak gibi görünüyor.

Surge’ün siyah, arduvaz ve mandalin renk seçenekleriyle çok yakında piyasaya sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER