Teknoloji

Fitbit egzersiz odaklı Surge süper saati ve iki yeni egzersiz bilekliğini duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fitbit-surge-4

Fitbit’in yeni giyilebilir cihazları varlıklarının sızıntılarla ortaya çıkmasının ardından resmiyet kazandı. Fitbit Charge şirketin bir önceki egzersiz takip cihazı Force’un devamı niteliğini taşısa da, diğer iki yeni cihaz olan Charge HR ve Surge kullanıcılarına tüm gün sağlıklarını takip etme imkanı veren yeni teknolojiler barındırıyor. Charge HR kullanıcıların kalp atış hızını sürekli olarak ölçerken, Fitbit ABD satış fiyatını 249 dolar olarak belirlediği Surge’u ”süper saat” olarak tanımlıyor. Egzersiz özellikleri ön plana çıkan Surge’de GPS’e ek olarak bulunan sekiz sensör sayesinde farklı egzersiz ve spor türlerinde performans ölçümü yapılabiliyor. Her üç cihaz da topladığı verileri Fitbit’in takip uygulamasına gönderiyor. Böylelikle kullanıcıların istatistiklerini grafik formunda görmesi ve kendilerine özel hedefler belirlemesi mümkün oluyor.

fitbit-surge-2

Fitbit Charge şirketin yeni ürünleri arasındaki en az gelişmiş model olma özelliğini taşıyor. Şirket ABD satış fiyatını 129 dolar olarak belirlediği Fitbit Charge’ı Force bilekliğinin elden geçirilmiş bir versiyonu olarak betimliyor, ancak Charge’ın daha gelişmiş bir tasarıma sahip olduğunu belirtmeyi ihmal etmiyor. Temel sağlık ölçümlerini gerçekleştirmek amacıyla tasarlanan Fitbit Charge, adım sayısını, kat edilen mesafeyi, çıkılan kat sayısını ve uyku alışkanlıklarını takip edebiliyor. Akıllı telefonlarla eşleştirilebilen Charge, kullanıcılarını gelen aramalardan haberdar edebiliyor.

fitbit-charge

Fitbit Charge’ın bir üst basamağında ise Fitbit Charge HR bulunuyor. Fitbit’in kendi teknolojisinden faydalanarak kullanıcıların kalp atış hızını ölçebilen Charge HR, LED ışıklarının yardımıyla kullanıcıların bileklerindeki kan hacmi değişikliklerini tespit edebiliyor. ABD satış fiyatı 149 dolar olarak belirlenen Charge HR’ın kalp atış hızı ölçümünün ne kadar doğru olacağı konusunda şimdiden bir yorum yapmak pek mümkün gözükmüyor. Ekstra teknoloji nedeniyle Charge’da 7 gün olan pil ömrü Charge HR’da 5 güne geriliyor.

fitbit-charge-hr

Fitbit Surge ise Charge HR’ın tüm özelliklerini barındırmasına ek olarak, GPS takibi özelliğiyle geliyor. Böylelikle koşucular kalp atış hızlarının dışında rotalarını da takip edebiliyor. Dokunmatik bir ekran barındıran Fitbit Surge ile müzik kontrolü yapılabiliyor, kullanıcılar gelen aramaları ve kısa mesajları kişiselleştirilebilen saat arayüzleri üzerinde görebiliyor. Yine de, Surge’ün tam teşekküllü bir akıllı saatten beklenen tüm özellikleri barındırdığını söylemek pek mümkün gözükmüyor. Tıpkı Fitbit Charge gibi, Fitbit Surge’ de de 7 günlük ömre sahip bir pil bulunuyor. Şirket Fitbit Surge’ü ” tüm gün kullanım için tasarlanan tek GPS saati” şeklinde lanse ediyor. Fitbit Charge’ın ABD satış fiyatı ise 249 dolar olarak belirlendi.

fitbit-surge-1

Fitbit Charge şimdiden raflardaki yerini alsa da, Charge HR ve Surge için 2015’i beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER