Teknoloji

Fitbit Sleep Schedule ile uyku takibini sıkılaştırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fitbit sleep scheduleAktivite takip aksesuarları, günlük rutinin en az aktif bölümü olan uykuyu da takip ediyor. Bu durum kulağa biraz paradoksal geliyor. Ancak insanlığın uykunun değerini pek bilmediği ve üretkenlik uğruna sağlık için son derece önemli olan uykuyu feda ettiği biliniyor. Fitbit Sleep Schedule isimli uygulamasıyla odak noktasını yeniden uykuya kaydırmayı istiyor. Uygulama, kullanıcıların sağlık ve zindelikleri için yeterli uyku süresini yakalamasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

fitbit sleep scheduleKimileri için uyku, daha önemli aktiviteler veya çalışma için kullanılabilecek zamanı çalan ancak gerekli de olan bir zorunluluk. Ancak sağlık ve uyku uzmanları, uyku eksikliğinin arzulanan üretkenliğe ulaşılmasını engelleyeceğine dikkat çekiyor.

fitbit sleep schedule İnsan vücuduna kendisini tamir etmesi için gerekli zamanı tanıyan uyku, aynı zamanda belli hastalıklarla mücadele ediyor, beyin fonksiyonlarını düzeltiyor ve obezite riskini azaltıyor.

Fitbit Sleep Schedule ile kişisel hedefler de belirlenebiliyor

Uyku kalitesini artırmak için yeterli uyku süresini yakalamak ve tutarlı bir uyku düzeni oturtmak büyük önem taşıyor. İşte Fitbit bu noktada devreye giriyor. Sleep Schedule, kullanıcılara uyku periyodunu maksimize edecek saatleri ve zamanları öneriyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde kendilerine kişisel uyku hedefleri belirleyebiliyor.

fitbit sleep schedule Fitbit Sleep Schedule da bu hedefler doğrultusunda çalışıyor. Öneriler ve hatırlatmalar da kullanıcıların hedeflerine göre şekillendiriliyor. Uygulama kullanıcılara uyku geçmişlerini görme ve kendi performanslarını değerlendirme fırsatını da veriyor.

fitbit sleep scheduleTüm bu veri işleme süreci Fitbit Sleep Schedule uygulamasının içinde gerçekleşiyor. Dolayısıyla uyku takibi özelliğine sahip Fitbit aksesuarları Sleep Schedule tarafından sunulan özelliklerden hemen faydalanabilecek. Fitbit Surge, Fitbit Blaze, Fitbit Charge HR, Fitbit Alta, Fitbit Charge, Fitbit Flex ve Fitbit One modellerini kullananlar Fitbit’in iOS, Android ve Windows uygulamalarını güncelleyerek uyku düzenlerini daha yakından takibe alabilecek.

İLGİLİ HABERLER