Teknoloji

Fitbit heyecan verici yeni ürünler için yıl sonunu işaret etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fitbit blazeFitbit’in ilk çeyrek sonuçlarını değerlendirdiği yatırımcı toplantısında konuşan şirketin CEO’su James Park, heyecan verici yeni ürünlerin yıl sonunda piyasaya sürüleceğini dile getirdi. Park, söz konusu ürünlerin kapasiteleri konusunda bilgi vermedi.

Şirketin geçtiğimiz hafta ortaya çıkan ticari marka başvuruları göz önüne alınınca ürün portföyünün genişleyecek olması kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. Portföyün genişlemesi, Fitbit’in giderek sıkıştırılmış bir hâl alan ürün döngüleri yüzünden baskı altına girdiği ve müşterilerinin yanı sıra yatırımcılarını da tatmin etmeyi hedeflediği görülüyor.

2016’nın ilk üç ayı, Fitbit adına beklenenden daha iyi geçti. Yılın ilk çeyreğini 505.4 milyon dolar gelirle kapatan şirket, analistlerin beklentilerinin üstünde bir performansın altına imza attı. Bu oran, yıllık bazda yüzde 50’lik bir gelir artışına tekabül ediyor. Yılın ilk çeyreğinde satılan cihaz sayısı 4.8 milyon olurken, toplamda satılan cihaz sayısı 43 milyona ulaştı.

Çeyrek gelirinin yüzde 47’lik kısmının kısa süre önce satışa sunulan Blaze fitness saati ve Alta aktivite takip cihazından gelmesiyse açıklanan sonuçların en ilginç yönleri arasında yer alıyor. Şirketin takip cihazlarının bazılarından pahalı olan Blaze ve Alta, çeyreğin kısa bir bölümünde piyasada olmalarına rağmen, pek çok kişinin ilgisini çekmeyi başardı. Blaze ve Alta satın alanların yaklaşık yüzde 40’lık kısmının daha önce Fitbit markalı başka bir cihazı kullandığı ifade edildi.

2016 Fitbit için iyi başlasa da, şirket yılın ikinci çeyreği için beklentilerin altında olarak nitelenebilecek finansal sonuçlar öngörüyor. Bu ihtiyatlı tavır, Wall Street’i de pek memnun etmedi ve şirketin hisseleri yüzde 11 oranında değer kaybetti.

İLGİLİ HABERLER