Teknoloji

Fitbit Charge 2 ve Fitbit Flex 2 resmiyet kazandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fitbit charge 2Fitbit, en yeni fitness takip cihazlarını resmi olarak duyurdu. Fitbit Charge 2 ve Flex 2 adını taşıyan cihazların IFA 2016 öncesinde tanıtılacağına dair haberler, ayın ilk günlerinde konuşulmaya başlamıştı.

Charge 2, orijinal Charge ve Charge HR bilekliklerin bıraktığı yerden görevi devralıyor. Yeni bileklikte de şirketin bazı tepkileri beraberinde getiren PurePulse kalp atış hızı ölçüm teknolojisi kullanılıyor. Otomatik spor takip özelliği ve hedefleri kontrol etmekte faydalanılan ekran, Charge 2’nin bileşenleri arasında bulunuyor.

Söz konusu ekran, boyutu itibarıyla orijinal Charge’da bulunan ekranı dörde katlıyor. Ancak fitness bilekliğinde halen yerleşik GPS bulunmuyor. Dolayısıyla Charge 2’deki koşusunu takip etmek isteyenlerin telefondan faydalanmaları gerekiyor.

Fitbit Flex 2 ise 2013 çıkışlı Flex’in bir üst modeli olma niteliğini taşıyor. Söz konusu ürün, fitness takip cihazı pazarının tabanını yakalamayı hedefliyor. Şirket, hali hazırda fitness takip cihazı pazarının yüzde 25’ini kontrol ediyor. Flex 2 ile de bu kapsama alanının biraz daha genişlemesi amaçlanıyor.

fitbit flex 2Fitbit her iki bileklik için de değiştirilebilir kayışlar sunuyor. Flex 2 için hazırlanan kayışlarda ise Public School, Wera Wang ve Tory Burch gibi popüler markaların imzası bulunuyor.

Fitbit Charge 2 149.95 dolar karşılığında satılacak

Charge 2’nin yurt dışı fiyat etiketinde 149.95 dolar yazacak. Flex 2 ise 99.95 dolar karşılığında satılacak. Her iki ürün de 30 Ağustos itibarıyla ön siparişe çıkacak. Ön satışlar Fitbit’in kendi internet sitesinin yanı sıra Amazon, Best Buy, Nordstorm, Target ve Verizon gibi mecralardan gerçekleştirilecek. Charge 2 ve Flex 2, eylül ve ekim aylarında raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER