Manşetler

Firefox’un mobil sürümü Fennec’in alfa versiyonu Android ve Nokia N900 için çıktı – Video

Firefox’un Android ve Nokia N900’e özel mobil sürümü yayınlandı. Ya da daha doğrusunu söylemek gerekirse Mozilla’nın akıllı telefonlara özel internet tarayıcısının alfa sürümü… Masaüstü bilgisayarınızda yüklü bulunan Firefox’taki tüm geçmiş, favori siteler, şifreler, otomatik tamamlama bilgileri ve kayıtlı sekmeleri mobil ortama taşıyan Firefox Sync teknolojisinin de yer aldığı bu yeni tarayıcı açıkça görülüyor ki hıza ve çabuk tepki vermeye odaklanmış. Öte yandan Mozilla “Electrolysis” ve “Layers” adını verdiği yeni teknolojileri de tanıttı.

Electrolysis tarayıcının arayüz işlemlerini web işleme motoru işlemlerinden ayırıyor. Böylelikle yüklenecek çok sayfa varken ya da arkaplanda çalışan JavaScript kodları sistemi zorlarken uygulama hızlı bir şekilde çalışmayı sürdürüyor. Firefox Mobile’ın Beta versiyonunda gelecek olan Firefox Mobile ise donanım tabanlı GPU hızlandırma tekniğini kullanarak yakınlaştırma, animasyon, video ve sayfa kaydırma performansını arttırıyor.

Firefox Mobile’ın Beta sürümünün ne zaman çıkacağı belli değil, bu nedenle şimdilik alfa sürümle idare etmek gerekiyor. Diğer alfa veya beta yazılımlar gibi bu yazılım da kullanım sırasında akıllı telefonunuzda bazı stabilite sorunlarına neden olabilir. Aşağıdaki bağlantı üzerinde Firefox’un mobil sürümü indirebilirsiniz.

Video: Firefox Mobile alfa sürümü

İlgili – Mozilla Firefox Mobile indir

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER