Teknoloji

Mozilla’dan Firefox OS’in telefonlardaki bitişi ve Nesnelerin İnterneti hakkında detaylar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

firefox os

Mozilla geçen yılın sonlarına doğru Android ve iOS ile rekabet edebilecek bir akıllı telefon işletim sistemini, daha açık olacak olursak Firefox OS’i telefonlar için geliştirmeyi bıraktığını duyurmuştu. Şirket bu hamlesini doğruladı, Firefox OS’in telefonlardaki bitişinin ne zaman olacağı, Nesnelerin İnterneti’ne odaklanmanın ne zaman başlayacağı hakkında bazı bilgiler paylaştı.

Firefox OS’in telefonlarda gelişimi 2.6 versiyonu yayınladıktan sonra tamamen duracak. Şirketin yaptığı duyuruda birden fazla işletim sisteminin ve uygulama ekosisteminin bulunduğu ortamda arkadan geldikleri, şartların Mozilla için akıllı telefonlarda kazanmaya uygun olmadığı belirtiliyor. Mayıs sonuyla birlikte Mozilla Firefox OS’ten tüm ekibi ve öz kaynakları çekecek.

Mozilla’nın topluluk üyelerinin birçoğu bu karardan hoşnut değil, ancak şirket yeni hedefini önüne koydu, bundan sonraki görevin Nesnelerin İnterneti’nde en büyük etkinin nasıl yapılacağının araştırılması olacağını belirtti. Mozilla 2017 yılını da kapsayacak şekilde uygulamaları kabul etmeyi sürdürecek, bu nedenle platform tamamen ortadan kalkmayacak. Sadece telefonlardan uzaklaşıyor.

Firefox OS için yeni hedef Nesnelerin İnterneti

Şirket şimdiden akıllı telefonların dışında kalan bağlı cihazları birbirine bağlayacak en iyi yöntemler oluşturmaya ve prototipler geliştirmeye başladı. Mozilla bunları geliştirirken işletim sisteminden ilham alacağını da söylüyor.

Mozilla’nın Nesnelerin İnterneti ile ilgili planları daha detaylı şekilde duymak için biraz daha beklemek gerekiyor, ancak bu alanda da Apple, Samsung, Google gibi, mobilde rekabette pek başarılı olamadığı şirketlerle rekabet etmesi gerekecek.

İLGİLİ HABERLER