Teknoloji

Firefox OS telefonları Afrika’da satışa çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

firefox-os-orange-klif-090515

Açık kaynaklı Firefox OS işletim sistemini barındıran telefonların Afrika’da satışına 8 Mayıs itibarıyla başlandı. Orange’ın şebekesinde çalışan 3G bağlantı özellikli Orange Klif isimli akıllı telefon, Senegal ve Madagaskar’da piyasaya sürüldü. Mozilla, geçtiğimiz mart ayında düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’de Afrika pazarına odaklanacağını açıklamış, ilkbahar içindeyse Güney Afrika’dan başlayarak bu planını uygulamaya koymuştu.

Mozilla’dan yapılan açıklamada, Mozilla ve Orange’ın mobil web’i daha önce mobil web’e erişim imkanı bulunmayan insanlara ulaştırmanın sözünü verdikleri ve bu söz doğrultusunda Orange Klif’in piyasaya sürüldüğü belirtildi.

[quote_box_center]İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Firefox fx0 Ön İncelemesi[/quote_box_center]

Firefox OS işletim sistemli akıllı telefonlar iPhone’lar veya gözde Android telefonlardan ziyade giriş seviyesindeki akıllı telefonları hedef alıyor. Mozilla, Firefox OS ile daha önce akıllı telefon kullanmamış kullanıcı kitlesini tavlamayı hedefliyor. Afrika kıtası da şirketin bu hedefine ulaşması için en uygun pazarlardan biri olma niteliğini taşıyor.

İLGİLİ HABERLER