Teknoloji

Firefox OS işletim sistemli ZTE Open’ın ABD ve Birleşik Krallık’taki ilk stokları üç gün içinde tükendi

Firefox OS işletim sistemli akıllı telefonların ilk örneklerinden biri olan ZTE Open’ın ilk stokları üç gün içinde tükendi. Giriş seviyesi akıllı telefon geçtiğimiz hafta sonu ”Şimdi Al” fırsatıyla ABD ve Birleşik Krallık’ta Ebay üzerinden satışa sunulmuştu. ZTE Open için ABD’de 79.99 dolar, Birleşik Krallık’taysa 59.99 pound satış fiyatı belirlenmişti.

zte-open-turuncu-250213

ZTE Open’ın ilk parti satışları için oluşturulan stoğun genişliğine ilişkin olarak ZTE ve Mozilla’dan bir açıklama gelmese de, stokların tamamen erimiş olması pek çok kişi tarafından etkileyici bir performans olarak nitelendiriliyor. Geçtiğimiz şubat ayında Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde görücüye çıkan telefonda 480 x 320 piksel çözünürlüğünde 3.5 inç dokunmatik ekran, Qualcomm MSM7225A yonga seti, 256 MB RAM ve 512 MB dahili hafıza bulunuyor. Akıllı telefonda SIM kilidinin bulunmaması da bu ilginin olası sebepleri arasında gösteriliyor.

ZTE Open ABD ve Birleşik Krallık’ta satışa sunulmadan önce Telefonica tarafından İspanya, Venezüela ve Kolombiya’da piyasaya sürülmüştü. ZTE’nin Open üretiminin ikinci aşamasına ne zaman başlayacağı şu an için bilinmiyor.

İlgili >> The Telegraph

İLGİLİ HABERLER