Teknoloji

Firefox Flash’ın risk içeren bütün versiyonlarını engelliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

occupy-flash-140715

Firefox internet tarayıcısının arkasındaki kuruluş olan Mozilla, Firefox internet tarayıcısında güvenlik sorunlarına yol açma ihtimali bulunan bütün Flash versiyonlarını engellediğini duyurdu. Söz konusu hamle Flash platformunda, Flash kullanan kullanıcıları korsanların erişimine açık hâle getirme tehlikesiyle karşı karşıya bırakan sayısız güvenlik açığının keşfedilmesinin arkasından geldi. Firefox’ta yapılan değişiklik Firefox’un destekten sorumlu şefi Mark Schmidt tarafından, Twitter üzerinden duyuruldu.

Mozilla, sayısız güvenlik açığının kaynağı olarak gösterilen Flash’a olan desteğini tamamen sonlandırmaya karar veren ikinci büyük teknoloji şirketi olma özelliğini taşıyor. Bu arada Facebook güvenlik şefi Alex Stamos da Flash’ın artık sonunun gelmesi gerektiği şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Facebook Flash’ın ölmesini istiyor, çünkü bu eklentinin güvenlik açıkları nedeniyle kullanıcıların bilgisayarlarına zararlı yazılımları yaydığına inanıyor. Flash’ın ömrünün sonlandırılmasına yönelik baskının artırılmasında Hacking Team adlı şirketten sızdırılan dokümanların etkisi bulunuyor. Bu dokümanlarda üç büyük Flash açığının keşfedildiğinden bahsediliyordu. Flash’ın yapımcısı Adobe bu hafta içinde yayınlayacağı yamalarla söz konusu açıkları kapatacağı sözünü vermişti.

Mozilla, Adobe Flash’ı büyük güvenlik açıkları içermeyecek hâle getirinceye kadar Flash’ı engellemeye devam edeceğini söylüyor. Adobe son bulunan güvenlik açıklarını kapatsa bile, bu durum Mozilla tarafından bir şeyleri değiştirmeyebilir gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER