Teknoloji

Firefox 4 Beta 5 Windows için donanım bazlı grafik hızlandırma desteği getiriyor – Video

İnternet tarayıcılarının beta sürümleri zamanı biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Aslında her yeni beta sürümü yeni bir işlevle tanışmamızı sağlıyor, ancak bir taraftan da çökme ve uyumluluk sorunları yaşamak can sıkıcı oluyor. Mozilla Firefox’un beta sürümünü deneyenlere acı ve gözyaşı karşılığında büyük bir ödül sunuyor: Direct2D donanım bazlı hızlandırma varsayılanda destekleniyor.

İlk izlenimlere göre Firefox 4 Beta 5 birçok HTML5 görevini gözle görülür şekilde hızlandırıyor. Her ne kadar bazı işlevler yavaşlamış gibi görünse de Firefox 4’ün final sürümüne kadar bu aksaklıkların da giderileceğine eminiz. Böylelikle Firefox 4 Microsoft’un donanım bazlı hızlandırıcı destekli beklenen internet tarayıcısı IE9 ile rekabet edebilecektir. Tüm bu hız artışlarının şu an için sadece Windows tabanlı sistemler için sunulması ise biraz hayalkırıklığı yaratıyor. Mac ve Linux sistemler GPU’nun avantajından yoksun bırakılıyor, bu durumun geçici olmasını diliyoruz.

Beta 5 güncellemesiyle gelen yenilikler arasında HTTPS’in takipçisi olan güvenli sörf protokolü HSTS desteği ve her çeşit ses işleme ve analiz desteğini tarayıcı seviyesinde sunan HTML5 Audio teknolojisi de bulunuyor.

Video: Firefox 4 Beta 5 donanım bazlı hızlandırma sunumu

İlgili – Mozilla

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER