Teknoloji

Fingerprint Gestures ile Android telefonunuzun parmak izi okuyucusunu daha sık kullanın

fingerprint gestures
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fingerprint gesturesParmak izi sensörü ekran kilidini açmak veya desteklendiği ülkelerde ödeme işlemlerini güvenli şekilde yapmak için oldukça kullanışlı görünüyor. Şimdi bunu çeşitli uygulamaları başlatmak, el fenerini açmak ve bunun gibi daha birçok işlevi yerini getirmek için de kullanabilirsiniz.

Fingerprint Gestures olarak adlandırılan bir uygulama, Android 6.0 veya daha güncel sürümle yüklü olan telefonlarda çalışıyor. Google’ın parmak izi okuyucusu uygulama programlama arayüzünü (API) destekleyen bu uygulama sayesinde parmak izi okuyucusuna tek tıklatma, çift tıklatma veya üstünde sürükleme yapma gibi hareketlerle telefonun kilitli olmadığı durumlarda yerine getirebileceğiniz çeşitli işlevler tanımlayabilirsiniz.

Uygulamaları başlatmanın yanı sıra, zil sesini açma, çalan müziği duraklatma veya yeniden başlatma, açılmış en son uygulamaları görüntüleme gibi işlevler de yerine getirilebiliyor. Üstelik Android telefonunuz root edildiği takdirde, uyku moduna alma, yukarı veya aşağı kaydırma gibi hareketler de kullanılabiliyor. Uygulamanın sade ve düzenli kullanıcı arayüzü sayesinde hareketleri kolaylıkla ayarlamak mümkün oluyor. Tek olumsuz yanı, bildirim panelinde sürekli şekilde bir bildirimin görünüyor olması.

Söz konusu uygulama parmak izi sensörünü çok daha kullanışlı hâle getirecektir. Ne var ki, cihazınızın parmak izi okuyucusu bulunsa da, “fingerprint API” olarak adlandırılan parmak izi okuyucusu desteğini barındırmayabilir. Bu durumda uygulamayı Google Play’den indirmeniz de mümkün olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER