EğlenceManşetler

Video: Final Fantasy VII Remake’in ilk oynanış videosunu izleyin

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Final Fantasy 7 Remake oyununun gelişi geçtiğimiz haziran ayındaki E3 oyun fuarında müjdelenmişti. Sony geçtiğimiz haftasonu düzenlenen 2015 PlayStation Experience etkinliğinde bu oyunun ilk oynama videosunu paylaştı.

Oyun oynama videosu daha net ve yüksek çözünürlüklü Cloud Strife’ın, daha net ve yüksek çözünürlüklü Barret Wallace’ın ve tabii ki daha net ve yüksek çözünürlüklü çevresel unsurların görüneceği anlamına geliyor. Ayrıca ses konusunda da önemli deneyim ve kalite artışı mevcut olacak gibi görünüyor.

Final Fantasy VII Remake oyunu 2005’te çekilen Final Fantasy VII: Advent Children filminden görsel izler taşıyor. Ayrıca Final Fantasy 7’nin klasik savaş sisteminde de dramatik değişiklikler olacak gibi görünüyor.

Final Fantasy 7 PC versiyonu PlayStation 4’te

Bu arada orijinal Final Fantasy VII oyununun PC versiyonu da PlayStation 4’te oynanmaya başlandı. PC’ler için yapılmış 2013 HD versiyonu PS4 için çıktı. Oyun mağazalara 16 dolarlık yurt dışı fiyatıyla giriş yapıyor, ancak gelecek hafta için 5 dolarlık indirimle yaklaşık 11 dolara satılacak.

PS4’te çalıştırılan özel versiyon geçen yılın PlayStation Experience etkinliğinde duyurulmuş, başlangıçta 2015 ilkbaharında çıkacak şekilde planlanmıştı. Ne var ki, planlarda küçük bir gecikme yaşandı. Bu yeni versiyon, yıllar önce PS3’e gelen PS1 versiyonundan daha farklı. Daha yüksek çözünürlük desteği ve başarıların gösterilmesi başlıca değişiklikler arasında yer alıyor. Eğer henüz 1997 yapımı klasiği daha önce oynamadıysanız, gelecek yıl içinde gelecek yeniden yapımdan önce daha yüksek çözünürlükle oynamak için bir şansınız oldu. Bu arada Final Fantasy 7 HD versiyonu iOS için de çıkarılmıştı.

İLGİLİ HABERLER