Teknoloji

FiftyThree Pencil ekran kalemine altın renk seçeneği ekledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fifty-three-pencil-gold-010215

iPad’e özel popüler çizim defteri uygulamalarından Paper’ın geliştiricisi FiftyThree, Pencil adını verdiği dijital ekran kalemlerine yeni bir renk seçeneği ekledi. Bundan böyle altın renkli bir iPad Air 2 veya iPad mini 3 sahibi olanlar, tabletleriyle oldukça uyumlu olan altın renkli bir Paper kalem sahibi olabilecekler.

fifty-three-pencil-gold-010215-2Pencil Gold da Grafit ve Ceviz Ağacı Pencil kalemler gibi Düşük Enerjili Bluetooth bağlantısı üzerinden çalışıyor. Ancak dışı fırçalanmış ve anotlanmış yüzeyi, ayrıca sıcak altın tonuyla Apple’ın altın renkli iPad ve iPhone’ları için özel olarak üretilmiş gibi görünüyor.

Kalemin içinde yer alan dahili lityum iyon pil yaklaşık bir aylık bir kullanım süresi sunuyor. Pencil, Paper uygulaması için geliştirilmiş olsa ve ekranda sanki fiziksel kağıda çizim yapıyormuş hissi verircesine avuç içini ekrana dayama fırsatını sadece o uygulama için sunsa da, herhangi bir dokunmatik ekran üzerinde kontrol amaçlı olarak kullanılabiliyor.

FiftyThree donanım ve yazılım araçlarını geliştirmenin yanı sıra, Mix adı verilen bir çevrim içi platform da açtı. Burası artistik çalışmaları görüntüleme ve işbirliği oluşturma platformu olarak işliyor.

Pencil Gold 3 Şubat Salı gününden itibaren ABD ve Kanada’da dağıtıma çıkacak. Kalemin fiyatı 59.95 Amerikan doları olarak belirlenmiş. FiftyThree’nin web sitesinden, Amazon veya Apple mağazalarından satın alınabilen Pencil Gold’un Türkiye’ye doğrudan satışı bulunmuyor. Aynı şekilde Pencil’in diğer çeşitlerinin de Türkiye’ye satışı bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER