Eğlence

FIFA 16’nın kapağında kadın futbol yıldızları boy gösterecek

fifa-16-christine-sinclair-280515

FIFA 16 ile birlikte dünyanın en popüler futbol oyun serisine kadın futbolcuların da ekleneceği geçtiğimiz mayıs ayında açıklanmıştı. Ancak kadın futbolcuların FIFA 16’daki varlığı bununla da sınırlı kalmayacak. Yapımcı EA Sports tarafından yapılan açıklamada, oyunun Kuzey Amerika’da satılacak versiyonlarının kapağında kadın futbolcuların da boy göstereceği belirtildi. ABD’de satılacak FIFA 16’ların kapağında ABD Kadın Milli Takımı’nın forveti Alex Morgan, Kanada’da satılacak versiyonların kapağında ise Kanada Milli Takımı kaptanı Christine Sinclair yer alacak. FIFA 16’nın kapağında her iki futbolcuya da F.C. Barcelona ve Arjantin’in süper yıldızı Lionel Messi eşlik edecek.

EA Sports, FIFA 16’da kadın futboluna da yer verileceğini haziran ayında Kanada’da gerçekleştirilen Kadınlar Dünya Kupası’nın başlangıcından kısa bir süre önce duyurmuştu. Söz konusu turnuva özellikle ABD’de büyük ilgi görmüş, ABD ile Japonya arasında oynanan ve ABD’nin zaferiyle sonuçlanan final karşılaşmasını ortalama 24.4 milyon kişi izlemişti. Bu rakam ABD’de bir futbol maçının ulaştığı en yüksek izleyici sayısı olma özelliğini de taşıyor.

fifa-16-kapak-alex-morgan-lionel-messi-210715

EA Sports’un kararını değerlendiren Kanada Milli Takımı kaptanı Christine Sinclair, bu yılki Dünya Kupası’nın ortaya inanılmaz bir yetenek ve beceri koyduğuna dikkat çekerken, EA Sports’un kadın sporcuları onurlandırmasından ötürü büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

FIFA serisinin yöneticisi David Rutter, serinin daha önceki oyunlarında kadın futboluna yer vermemelerinin temel sebebinin teknoloji olduğunu ve kadın ile erkek arasındaki temel farkları yansıtmak için bazı araçlara ihtiyaç duyduklarını ifade etmişti. FIFA 16’da sadece 12 kadın milli takımının yer alacağını tekrar hatırlatmakta fayda var. Oyun, 22 Eylülde yayınlanacak.

İLGİLİ HABERLER