Manşetler

Fiber optik kablo tesisatı kurmak için Ortak Altyapı Şirketi kuruluyor

fiber optik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fiber optik4.5G’nin faaliyete geçmesiyle birlikte fiber optik altyapının kullanımını daha fazla şekilde konuşmaya başladık. Türk Telekom, sahip olduğu geniş fiber optik ağ ile bu konuda epey avantajlı durumda bulunuyor. Sektörün geri kalan oyuncuları, altyapı konusunda istenilen noktaya gelmek amacıyla güçlerini birleştirdi ve yeni bir oluşuma imza attı.

Turkcell Superonline, Vodafone, Türksat ile Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği üyesi şirketler aldıkları kararla ortak bir altyapı şirketi kurma niyetinde olduklarını açıkladılar. Bugün İstanbul’da konuyla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında buluşan Turkcell Genel Müdürü Sayın Kaan Terzioğlu, Vodafone CEO?su Sayın Gökhan Öğüt, Türksat Genel Müdürü Sayın Cenk Şen ve TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yusuf Ata Arıak ortak bir açıklama gerçekleştirdi.

Ortak Altyapı Şirketi’nin kurulması için bir araya gelen taraflarca aşağıdaki ortak açıklama yapıldı:

“Ülkemizde var olan telekomünikasyon altyapılarının en etkin şekilde kullanılması ve geliştirilmesi, sektördeki tüm şirketlere sektör altyapısının en uygun şartlarda ve adil olarak sağlanması ve mükerrer yatırımlarla kaynakların boşa harcanmaması için Turkcell Superonline, Vodafone, Türksat şirketlerinin ve telekomünikasyon sektöründeki diğer şirketlerin en geniş kapsamda katılımının sağlanacağı bir “Ortak Altyapı Şirketi (OAŞ)” kurulması konusunda çalışmalara başlanacaktır. Söz konusu çalışmalar başta Rekabet Kanunu ve Elektronik Haberleşme Kanunu olmak üzere ilgili mevzuatta öngörülen tüm düzenlemelere, izinlere ve yetkilendirme şartlarına uygun bir şekilde yürütülecektir. Hükümet Programında da yer alan ve Sayın Başbakan’ın ülkemizi sayısal geleceğe taşıma amacı doğrultusunda, hızlı internet hizmetlerinin daha yaygın, uygun fiyatlarda ve kaliteli koşullarla kullanıcılara ulaştırılmasını temin edecek, tüm sektörün katılımına açık olan bu hayati girişime, kamunun ve özel sektörün uyum içinde, ülkemizin geleceği için gerekli desteği vereceğine olan inancımız tamdır. Toplumumuzun en geniş siyasi ve sosyal kesimlerinin desteğinin de yanımızda olacağına inanıyoruz. Bu girişim, zor günlerden geçen ülkemizde geleceğe olan güvenimizi ve yatırım kararlılığımızı göstermektedir.”

Ortak Altyapı Şirketi önderliğinde gerçekleştirilecek altyapı kurulumları katılımcı şirketler tarafından paylaşılacak. Ortak altyapı ile yatırım maliyetleri düşecek, böylelikle telekomünikasyon şirketleri de müşterilerine daha esnek, ucuz ve kapsamlı internet tarifeleri sunma şansını elde edecek. Diğer bir deyişle, gelecekte adil kullanım kotalarının çok yüksek olduğu, belki de hiç olmadığı, daha yüksek hızların daha uygun fiyatlarla sunulduğu paketler görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER