Teknoloji

Feedly mobil uygulamasını güncelledi, üç milyon Google Reader kullanıcısına kucak açtı

Google’ın 1 Temmuz itibariyle Reader servisini kapatacak olması haberinin yayılmasının ardından en çok ses çıkaran ve talep gören servis Feedly olmuştu. Her ne kadar Google’ın Reader fişini çekmesine üç ay gibi bir süre bulunsa da, üç milyonun üzerinde kullanıcı Google Reader’dan Feedly’ye geçiş yapmış.

feedly-ios-020413 (567 x 478)

Feedly, bu yoğun ilgiye bir cevap olarak iOS ve Android uygulamalarında güncellemeler yaptı. Kullanıcı arayüzünde ufak tefek değişiklikler yapılırken haberler içinde sürükleme ve gezinme işleri daha basit hâle getirildi. Uygulama yeni bir keşif algoritması da kazandı; günün en popüler haberleri ön plana çıkarılıyor ve listenin tepesinde gösteriliyor.

Arama ve paylaşım işlerini de daha da kolaylaştıran Feedly’ye bir haber beslemesi eklemek için web sitesi arama işi oldukça hızlı hâle getirilmiş. Bir haberin veya makalenin paylaşımı da oldukça kolaylaştırılmış. Ekranın sağ üst köşesinde yer alan paylaşım butonu altında yer alan açılır menünün seçenekleri daha da zenginleştirilmiş.

Feedly daha önce listelediğimiz Google Reader alternatifleri arasında yer alıyor. Servis şu anda hâlâ Google Reader’a bağlı şekilde çalışıyor, ancak Feedly Google Reader API’sini klonlayacağını ve servis kapandıktan sonra da Feedly kullanıcılarının RSS takiplerini kesintisiz şekilde sürdüreceklerini kaydetti.

İlgili >> iTunes App Store, Google Play

İLGİLİ HABERLER