Teknoloji

Feedly bulut platformunu kullanıma sundu, web arayüzünü güncelledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın Reader’ı kapatacağını açıklamasının ardından ona bağlı olarak çalışan birçok servisin kesintisiz şekilde izlemesi için yeni bir omurga veya altyapı ihtiyacı ortaya çıkmıştı. Feedly de bu servisler arasında yer alıyordu. Geliştiricileri Google’ın kapatma kararını açıklamasının hemen ardından kendi altyapılarını kuracakları vaadinde bulunmuşlardı. Reader’ın kapanmasına az bir süre kala bu vaat yerine getirildi.

feedly-cloud-200613

Feedly’den yapılan açıklamaya göre, Feedly Cloud olarak adlandırılan omurga sistemi ve bunun herkese açık olan API’ları sayesinde Feedly yeni bir platform hâline geliyor. Bu arada Feedly herhangi bir uzantı veya eklentiye gerek duymadan işleyen yeni bir web tarayıcı tabanlı kullanıcı arayüzünü de kullanıma sundu.

Feedly gibi Google Reader’ın alternatifi olmaya çalışan birçok şirket var, ancak Feedly bunlar arasında en fazla dikkat çeken olarak nitelendirilebilir. Şirketten gelen açıklamaya göre Google’ın Reader’ı 1 Temmuzda kapatacağı kararını açıklamasından bu yana üye sayısında büyük artış kaydedildi. Yalnızca mayıs ayında 12 milyon yeni üye servise kaydoldu, günde işlenen besleme sayısı 25 milyona ulaştı.

Bu arada Feedly, gerçek anlamda bir Google Reader muadili olduğunu gösterecek şekilde, Reeder, Press ve bunun gibi diğer RSS istemcilerini de destekliyor. Şirketten gelen açıklamaya göre 200’den fazla geliştirici, uygulamalarında Feedly Cloud altyapısından yararlanmak için ilgi göstermiş. Öte yandan şirket Google Reader’ın kapanmasının ardından kendisine yeni bir servis bulmamış olanların da dikkatini çekmeyi amaçlıyor.

feedly-cloud-uygulamalar-200613

Digg’in de Reader alternatifi olacak Digg Reader’ı önümüzdeki günlerde herkesin kullanımına açması bekleniyor. Görünüşe göre Feedly ve Digg arasında bir RSS rekabeti yaşanacak.

İlgili >> Engadget, Feedly

İLGİLİ HABERLER