Teknoloji

FaceTime’ın Mac’e özel beta sürümü Apple hesabı şifresini ve güvenlik sorusunu tehlikeye atıyor (güncellendi)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın geçtiğimiz Çarşamba akşamı düzenlenen “Back to the Mac” etkinliğinde tanıttığı yeniliklerden birisi de Mac bilgisayarlar için de geliştirilen FaceTime yazılımıydı. Bu yazılımın beta sürümü Mac sahiplerinin kullanımına sunuldu, ancak görünüşe göre bu yazılım küçük bir güvenlik açığıyla birlikte gelmiş.

FaceTime beta sürümündeki bu güvenlik açığı bilgisayarınıza erişen herhangi bir kişiye bilgisayar şifresini değiştirme olanağı sunuyor. Bunun yanında gerekli durumlarda kullanım için belirlenen güvenlik sorusu ve cevabı da görüntüleniyor. FaceTime’den kullanıcı çıkışı yapmak bir çözüm olabilirdi, ancak bu uygulamanın sıkı hafızası şifrenizi saklamaya devam ediyor. Bu da herhangi bir kişiye uygulamayı açıp sizin hesabınıza giriş yapma hakkı veriyor.

Apple’ın bu hatayı hızlı bir şekilde kapatması bekleniyor. Sorun çözülünceye kadar FaceTime’ı bilgisayarınızdan kaldırın ya da arkadaşlarınızı akıllıca seçin. Bilgisayarınızı açık bırakmış şekilde bir yerlere kalkıp da gitmemenizi tavsiye ederiz.

İlgili – MacNotes.de

Güncelleme: Söz konusu açık Apple tarafından hızlı bir şekilde kapatıldı.

İLGİLİ HABERLER