Teknoloji

Facebook’un mobil reklam servisini güncelledi

Mobil uygulamasındaki reklam yayınını geliştirmeye ve buradan elde ettiği geliri artırmaya önem gösteren Facebook, yazılımcıların uygulamalarının direk indirilmesine imkan verecek şekilde reklam yayınlamalarını mümkün kılmıştı. Böylelikle yazılımcıların uygulamalarını geniş kitlelere ulaştırmasına önemli katkı sağlayan Facebook, bu servisini güncelleyerek yazılımcılara reklamlarıyla daha belirgin bir kullanıcı tabanına erişim imkanı sunuyor.

facebook-mobil-reklam-280313

Güncellenen servis sayesinde yazılımcılar Facebook’ta yayınladıkları reklamlarıyla daha belirgin bir mobil kullanıcı grubuna seslenebilecekler. Şu an için sadece iOS ve Android için mevcut olan bu özellik kapsamında geliştiriciler sadece iOS 5 veya Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemli cihazlara yönelik ilanlar verebilecekler. Yazılımcılar diledikleri takdirde reklamları için daha geniş bir kitle oluşturma şansına sahipken, isterlerse sadece WiFi bağlantı özellikli cihazları da hedef kitlesi olarak seçebilirler.

Güncellenmiş mobil reklam servisi Facebook’un Reklam Oluşturma Aracı ile birlikte kullanılabiliyor. Bu araç sayesinde işletim sistemi tabanlı hedef kitle oluşturma özelliğine cinsiyet, yaş grubu, ilgi alanı gibi ekstra kriterler eklemek mümkün hale geliyor. Facebook’un reklam servisinde gerçekleştirdiği bu güncellemelerin özellikle şirketin peşinde koştuğu oyun yazılımcılarını çekme konusunda etkili olması bekleniyor.

İlgili >> Facebook

İLGİLİ HABERLER