Teknoloji

Facebook’un Android uygulaması iOS versiyonundaki yenilikleri nihayet kazandı – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-android-1211-1

Facebook, Android uygulamasını güncelledi. Güncelleme sonrasında ilk kez iOS’e özel uygulamada sunulan yenilikler Android kullanıcıları tarafından da kullanılmaya başlanmış oldu. Sosyal ağ devi yeni versiyon sayesinde kullanıcıların fotoğrafları görüntüleme, mesajları alma ve uygulamada gezinme işlevlerini daha hızlı ve kolay biçimde gerçekleştireceğine dikkat çekiyor.

Facebook Android uygulamasının kullanıcı arayüzü Android 4.0 Ice Cream Sandwich’e göre düzenlenmiş. Sağ üst köşede navigasyonu kolaylaştıran bir açılır menü bulunuyor. Facebook, yeni sürümle birlikte fotoğraf ve albümlerin önceki sürümlere göre iki kat daha hızlı yüklendiğini öne sürüyor. Fotoğrafları paylaşma, yorumları görüntüleme ya da fotoğraf açıklamalarını düzenleme de kolaylaştırılmış.

Güncellenmiş Facebook uygulamasıyla birlikte arkadaşlık teklifleri, mesajlar ve bildirimlere özel ikonlar üst kısma taşınmış. Sol üst köşede yer alan ikona dokunduğunuzda karşınıza iOS uygulamasındaki gibi bir sütun çıkacak. Bu sütun üzerinden haber kaynağı, mesajlar, yakınlardakiler, etkinlikler gibi bölümlere kolaylıkla ulaşmak mümkün. Bu menüyü kapatmak için açarken dokunduğunuz ikona tekrar dokunmanız yeterli.

Facebook Android uygulamasının yeni sürümü Android Market’te yayınlandı, indirebilirsiniz.

Galeri: Facebook Android Uygulaması
[nggallery id=761]

İlgili – Android Market

İLGİLİ HABERLER