Eğlence

Facebook’un 2011’de uygulama geliştiricilerine yaptığı ödemelerde aslan payı Zynga’nın oldu

Facebook, 2011’de uygulama geliştiricilerine yaptığı ödeme miktarını bir kez daha kamuoyuyla paylaştı. Bu gelirdeki aslan payını ise sürpriz olmayan bir biçimde Zynga aldı. Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda konuşan Facebook Oyun Birimi Müdürü Matt Wyndowe, daha önce şirketin halka arz belgesinde de belirtildiği gibi, sosyal paylaşım sitesinin uygulama geliştiricilerine 1.4 milyar dolar ödediğini açıkladı. Ancak artık Zynga’nın gelirleri de bilindiği için bu rakamı daha farklı bir gözle değerlendirmek de mümkün hale gelmiş durumda.

Zynga, 2011 yılında çevrimiçi oyunlardan elde ettiği gelirin 1.06 milyar dolar olduğunu açıklamıştı. Her ne kadar şirket iOS ve Android gibi platformlar aracılığıyla da bir gelir elde etse de geçtiğimiz yıl yaptığı halka arz başvurusunda oyun gelirlerinin neredeyse tamamının Facebook’tan geldiği belirtilmişti.

Ortaya koyulan rakamlara bakılınca, Facebook’un 2011’de geliştiricilere yaptığı ödemenin % 70’lik bir kısmının Zynga’ya gittiği görülüyor. Ortaya oldukça büyük bir yanılma payı koyulsa bile, Zynga’nın payı yine % 50’nin üstünde kalıyor. Facebook’un gelirlerine Zynga’nın yaptığı katkı düşünüldüğü zaman bu oran kulağa pek de şaşırtıcı gelmiyor.

İlgili – Slashgear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER