Eğlence

Facebook’tan küçük ve orta ölçekteki oyun geliştiricilerine tanıtım desteği

Facebook küçük ölçekteki oyun geliştiricilerine mobil uygulamaları içinde dikkat çekecek yerler vererek onların daha geniş kitlelere ulaşmasında yardımcı olmayı amaçlıyor. Oyun geliştiriciler, gelirlerinin bir kısmını Facebook’a vermenin karşılığında Facebook Mobil Oyunlar Yayıncılık Programı içinde yer alabilecek. Her ne kadar içinde yayıncılık terimi geçse de, bu test programı daha çok reklamcılıkla ilgili unsurlar barındırıyor.

facebook-oyun-310713

Programa katılan yazılımcılar daha iyi hedefleme araçlarına erişecek gibi görünüyor. Örneğin Facebook bir strateji oyununun doğrudan bu tür oyunlara ilgi duyan kullanıcılara ulaşmasına yardımcı olacak, kullanıcılara bu oyunu işaret eden tavsiyelerde bulunacak.

Söz konusu program on iş ortağıyla birlikte faaliyete geçti. Facebook bu oyun şirketleriyle sıkı bir iş birliği yaparak başarılarına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Tabii ki, başarının Facebook’a da olumlu geri dönüşleri olacak. Program yalnızca küçük ve orta büyüklükteki oyun stüdyolarına açık olacak.

Facebook, oyun geliştiricilerine oyun platformu için yıllardır geliştirmekte olduğu ölçüm araçlarına erişim imkanı sağlayacak. Oyunlarla ilgisi olmayan kullanıcılar iş ortaklarının reklamlarıyla karşılaşmayacak, promosyonlar veya reklamlar aktif şekilde oyun oynayan kullanıcıları hedef alacak ve onların ilgisi çekilmeye çalışılacak.

İlgili >>Facebook Geliştirici Blogu

İLGİLİ HABERLER