Teknoloji

Facebook’tan akıllı arkadaş listeleri, iyileştirilmiş içerik paylaşımı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, kullanıcıların arkadaş listelerinde yer alan kişilerden oluşturdukları listeleri düzenleme ve görüntüleme yönteminde birtakım değişiklikleri hayata geçireceğini duyurdu.

Facebook’un Google+ ve diğer sosyal ağlarla olan rekabette önde kalmak için attığı adımlardan bir tanesi olan bu son düzenlemeyle birlikte Facebook kullanıcıları arkadaş listeleri içinde yer alan kişilerden otomatik listeler oluşturabilecek. Akıllı listeler olarak adlandırılan bu özellik işe arkadaşları iş, okul, aile ve şehir bazında sınıflandırarak başlıyor. Sonra bu sınıflandırmaya göre iş arkadaşları, okul arkadaşları, aile gibi otomatik listeler oluşturuyor. Facebook kullanıcıları yakın arkadaşlar, tanıdıklar, kısıtlanmışlar gibi farklı listelere arkadaş listelerinde yer alan kullanıcıları istedikleri gibi atayabilecek. Örneğin, tanıdığınız ancak hakkında fazla birşey bilmediğiniz ve kendinizi fazla açmak istemediğiniz bir profili kısıtlanmışlar listesi altına alabilirsiniz. Aynı şekilde patronunuzun veya ebeveynlerinizin Facebook aktivitelerinizi takip altına almaması için onları da aynı listeye atabilirsiniz.

Akıllı listeler Gruplar özelliğinin gelecek neslinde de bulunacak. Bu yeni akıllı listelerin en iyi tarafı hangi içeriği kiminle paylaşabileceğinizi seçebilme şansını bulacak olmanız. Örneğin sadece çekirdek ailenizi veya çok yakın akrabaları ilgilendiren bir fotoğraf veya videoyu yayınlamak istiyorsunuz. O halde iş arkadaşlarınızın veya uzaktan tanıdıklarınız bu içeriği görmeyecek şekilde rahatlıkla paylaşımda bulunabilirsiniz.

İlgili – Mashable

İLGİLİ HABERLER