Teknoloji

Facebook’a cep telefonunuzdan ücretsiz girin

Facebook da Coca-Cola’nın izinden giderek sıfır şeker benzeri sıfır ücretli bir versiyon çıkardı. Cep telefonlarından 0.facebook.com adresiyle erişilen Facebook versiyonunda resimler yok, sadece yazılar görüntüleniyor. Sitenin bundan daha önemli özelliği ise mobil operatörünüzün bu siteye girişleri ücretlendirmiyor olması.

Turkcell, Avea ve Vodafone üzerinden yapmış olduğumuz denemelerde her üç operatör üzerinden de Facebook 0’a erişim sağlanıyor. Sayfanın en üstünde bu sayfanın ücretsiz olduğuna dair bir uyarı mesajı yer alıyor. Her ne kadar bu sayfa üzerinden fotoğrafları görmüyor olsanız da, arkadaşlarınızın yapmış oldukları durum güncellemelerini bedava takip etmek bile güzel.

Facebook’un bu servisi özellikle gelişmekte olan pazarları hedefliyor, ki bunun içine biz de giriyoruz. Ancak Belçika, Danimarka ve Finlandiya gibi ülkeler de listede yer alıyor. Fransa’dan SFR, İngiltere’den 3 ve Avustralya’dan Telstra da listeye eklenecek. Turkcell, Avea ve Vodafone’un listede olduğunu zaten belirtmiştik.

İLGİLİ HABERLER