Teknoloji

Facebook’tan 2014 için yıl sonu değerlendirmesi

Facebook Android uygulamasının performans artışını Afrika seyahatine borçlu

facebook-logo-220614

2014’ün son ayına girilmesiyle birlikte, çevrim içi platformların hazırladığı özel yıl sonu değerlendirme dosyaları ve istatistikleri de birer birer ortaya çıkıyor. Spotify, Instagram ve Apple’ın ardından Facebook da 2014 için hazırladığı özel değerlendirme sayfasını yayına açtı. Popüler sosyal paylaşım sitesi bu sayfanın yanı sıra bazı ilginç istatistikleri de kamuoyuyla paylaştı.

2014 yılında Facebook üzerinde en çok konuşulan konu Brezilya’da düzenlenen Dünya Kupası oldu. Turnuvanın yarı finalinde Brezilya-Almanya ve finalinde Almanya-Arjantin arasında oynanan müsabakalar, bugüne kadar Facebook üzerinde en çok konuşulan spor olayları listesinde ilk iki sırada yer alıyor. Dolayısıyla Dünya Kupası’nın 2014’te Facebook’un en popüler konusu olması kulağa hiç şaşırtıcı gelmiyor. Ebola virüsünün yayılması Facebook’ta en çok konuşulan konular listesinde ikinci sırada yer bulurken, üçüncülük Brezilya Devlet Başkanlığı seçimlerinin oldu. İlk 10’un geri kalanında ise sırasıyla Robin Williams’ın ölümü, Buzlu Kova Kampanyası, İsrail’in Gazze saldırısı, Malezya Havayollarının kayıp uçağı, Ulusal Amerikan Futbolu Ligi’nin (NFL) final müsabakası (Super Bowl), Michael Brown’ın polis tarafından öldürülmesinin ardından Ferguson’da başlayan olaylar ve 2014 Soçi Kış Olimpiyatları yer aldı.

Facebook 2014 verilerini açıklarken, Türkiye’ye dair ilginç bir sıralamayı da ortaya çıkardı. Facebook üzerinde gerçekleştirilen yer bildirimi verilerine göre, 2014’te Türkiye’de en çok ziyaret edilen yer İstanbul Sultanahmet Meydanı oldu. Yine İstanbul’da bulunan tema parkı Vialand listenin ikinci sırasında yer alırken, ilk üçü tamamlayan mekan Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu oldu. Türkiye’de en çok ziyaret edilen mekanlar listesinin devamını ise sırasıyla Emirgân Korusu, Üsküdar Sahili/ Kız Kulesi, Şanlıurfa Balıklı Göl, Darıca Hayvanat Bahçesi, Forum İstanbul Alışveriş Merkezi, Eyüp Sultan Camii ve Ankara Gençlik Parkı oluşturuyor.

İLGİLİ HABERLER