Manşetler

Facebook yeni tasarımıyla köklerine geri dönüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook bundan bir yıl önce düzenlediği bir etkinlikte yeni tasarımından bahsetmişti. “Kişiselleştirilmiş gazete” mantığıyla geliştirilen yeni tasarım söz konusu etkinlikten 364 gün sonra nihayet kullanıcılara sunulmaya başlandı. Yeni tasarımda gri renkli arka plan, kalın hatlar ve büyük fotoğraflar sayesinde daha düzenli görünen hikayetler dikkat çekiyor.

facebook-yeni-tasarim-060314

Tasarım değişikliğinin ötesinde işlevsellik bakımından değişen fazla bir şey yok. İçerik blokları gri arkaplanla birbirinden ayrılırken sol tarafta yine adınız, favorileriniz, gruplar, arkadaşlar ve oyunlara ait kısayolların bulunduğu bir sütun dikkat çekiyor. Ortada haber kaynağı bulunurken ilgi çeken konular, tanıyabileceğiniz kişiler ve bildirimler de sağa yerleştirilmiş. Gizlilik kontrolleri de sağ üst köşede, daha önceki yerinde kalmayı sürdürüyor. Arama motoru da yine Facebook logosunun yanında, biraz daha uzamış şekilde üst çubukta varlığını koruyor.

Facebook değişikliklerin içeriklerin Haber Kaynağı içinde sıralanmasını etkilemeyeceğine dikkat çekiyor. Kullanıcıların ve sayfaların paylaştıkları hikayeler ve reklamlar aynı boyutta ve daha önceki kriterlere uygun sırada gösterilmeye devam ediliyor.

Boyutlandırma, görüntü oranları gibi unsurların aynı korunması görünüşte Facebook üzerinde faaliyet gösteren pazarlamacılar için hiçbir şeyin değişmediğini gösteriyor. Aslına bakarsanız, tasarımın yarattığı etkinin dışında değişen unsurlar görsel boyutları, yeni yazı tipiyle sınırlı kalıyor gibi görünüyor. Bir de Facebook’un bu hâliyle 2007 yılında, ülkemizde giderek popülerleşmeye başladığı zamanlardaki görünümüne benzediğini de belirtmek gerekiyor.

Öte yandan Facebook uygulamasının mobil görünümünde herhangi bir değişiklik yakın zamanda beklenmiyor. Eğer henüz yeni tasarımı görmediyseniz acele etmeyin, çok yakında tüm kullanıcılar bu yeni tasarımla tanışmış olacak.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER