Teknoloji

Facebook Windows 10 için Messenger ve Instagram uygulamaları hazırlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
facebook-mark-zuckerberg-windows-10-061015
Görsel: The Verge

Microsoft’un Windows 10’daki en büyük amacı, yazılımcıları PC, tablet ve telefonlarda çalışacak evrensel uygulamalar geliştirme konusunda teşvik etmek. Şirket, artık bu amacını gerçekleştirmek için çok önemli bir müttefike sahip: Facebook.

Microsoft’un New York’ta düzenlediği Windows 10 cihazları etkinliğinde Facebook’un Messenger, Instagram ve sosyal paylaşım sitesinin kendisi için Windows 10 uygulaması geliştirdiği açıklandı.

Windows 8’deki resmi Facebook uygulamasının varlığı göz önüne alınınca Facebook Windows 10 uygulamasının varlığı kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. Ancak güncellenmiş bir Instagram uygulamasının fazlasıyla geciktiği rahatlıkla söylenebilir. Instagram’ın Windows Phone uygulamasının yayınlanmasının üstünden neredeyse iki yıl geçse de, uygulama o günden bugüne neredeyse hiç güncellenmedi.

Uygulamada halen video yükleme özelliğinin olmaması, Windows Phone kullanıcılarını üçüncü taraf Instagram çözümlerine yöneltiyor. Windows için güncellenmiş bir Instagram uygulaması önemli olsa da, Microsoft için üçüncü taraf uygulamalarla mücadelenin zaman alması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER