Manşetler

Facebook WhatsApp Messenger’ı 16 milyar dolar karşılığında satın alıyor

whatsapp iki faktörlü doğrulama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook popüler mesajlaşma servisi WhatsApp’ı 16 milyar dolar karşılığında satın alacağını duyurdu. Satın alma anlaşmasıyla birlikte her iki şirket arasında kullanıcı birliği sağlanacak, büyüme hızlandırılmış olacak.

whatsapp-logo-130613

Anlaşma kapsamında 16 milyar dolarlık tutarın 4 milyar dolarının nakit, geri kalan 12 milyar dolarının da hisse senedi olarak ödenmesi planlanıyor. Facebook bu satın almayla birlikte, her gün 1 milyon yeni üyenin katıldığı WhatsApp’ı her ay düzenli olarak kullanan 450 milyon kullanıcıya doğrudan erişim imkanı elde etmiş olacak. Whats App da Facebook’un geniş özkaynaklarından yararlanacak, Facebook’un kasasındaki dolarları omurgasını ve altyapısını büyütmek için kullanabilecek.

Facebook kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, WhatsApp’ın 1 milyar kişiyi birbirine bağlayan bir yol üstünde olduğunu, servisin ulaştığı bu dönüm noktasının çok değerli olduğunu kaydetti. WhatsApp CEO’su Jan Koum’u uzun zamandır tanıdığını ve onunla ortaklık kuracak olmaktan dolayı duyduğu heyecanı da dile getirdi.

WhatsApp Messenger 3G veya Wi-Fi üzerinden mesaj alımı ve gönderimi yapmaya olanak sağlıyor. iOS, Android, Windows Phone ve BlackBerry platformlarındaki kullanıcıların birbirleri arasında sesli, yazılı, görüntülü ve video mesajları göndermesine izin veriyor. Kullanıcılar SMS yerine WhatsApp’ı daha sık şekilde kullanmalarıyla dikkat çekiyor.

Zuckerberg, Facebook sayfası üzerinden geçtiği notta WhatsApp markasına karışmayacaklarını ve onun işlemesini sürdüreceğini dile getirdi. WhatsApp Facebook’un Messenger uygulamasından ayrı şekilde kalmaya devam edecek. WhatsApp’ın ABD’nin Mountain View şehrindeki yönetim merkezi de olduğu yerde kalacak ve planladığı çalışmaları sürdürecek.

WhatsApp kurucusu ve CEO’su Jan Koum da satın almayla ilgili olarak, WhatsApp’ın yüksek kullanıcı ilgisi ve hızlı büyümesini sağladıkları basit, güçlü ve anında mesajlaşma yeteneklerine borçlu olduklarını; ürünlerini dünya çapında daha fazla kişiye ulaştırmaya devam ederken Zuckerberge ve Facebook ile ortaklık yapacak olmaktan dolayı heyecan duyduklarını kaydetti.

16 milyar dolarlık satın almanın yanı sıra Facebook WhatsApp çalışanlarına da 3 milyar dolarlık hisse dağıtımı yapacak. Bu da satın almanın toplam değerini 19 milyar dolara çıkaracak.

İlgili >> Facebook

İLGİLİ HABERLER