EğlenceManşetler

Facebook videolara özel akışı test etmeye başlıyor

facebook-video-test-141015-1

Bir veya iki yıl içinde platformundaki içeriklerin ağırlıkla videolardan oluşacağına inanan Facebook, bu doğrultuda önemli adımlar atıyor. Yeni video özelliklerini test edecek olan şirket, kullanıcılarına sadece videolardan oluşan bir akış sunmaya hazırlanıyor. İlk olarak Facebook’un iPhone uygulamasında test edilecek olan bu özel akışa ekranın alt kısmında bulunan ve farklı sekmelere ulaşımı sağlayan çubuk üzerinden ulaşılacak. Paylaşılan ekran görüntülerine bakıldığında video ikonunun Messenger ikonunun yerini alacağı görülüyor.

Posted by Facebook Media on Tuesday, 13 October 2015

Geleneksel Haber Kaynağı gibi dikey formatta gösterilecek olan video akışında kullanıcılar arkadaşları ve takip ettikleri sayfalar tarafından paylaşılan videoları görebilecek. Facebook’tan yapılan açıklamada video akışının sadece küçük bir kullanıcı grubuyla test edildiği belirtildi. Dolayısıyla özelliğin tüm kullanıcılara dağıtılması için biraz beklemek gerekiyor.

Yeni akışa ek olarak, Facebook video izlemek isteyenlere yardımcı olmak için başka özellikleri de test ediyor. Bunlardan birisi de önerilen videolar akışı. Facebook kullanıcıları tam ekranda izledikleri videolarda aşağıya doğru indiklerinde kendilerine önerilen videoları görebiliyor. Söz konusu özelliğe ilişkin testlerin henüz devam ettiğini açıklayan sosyal paylaşım sitesi, ilk sonuçları “memnuniyet verici” olarak tanımlıyor. iPhone kullanıcılarının önemli kısmına ulaştırılan önemli videolar akışının web testi de kısa süre içinde başlayacak. Android kullanıcılarının ise önümüzdeki ayları beklemesi gerekiyor. Facebook’un önerilen videolar akışında reklam gösterimi de yapılacak.

Sosyal paylaşım sitesinin test ettiği video odaklı diğer özellikler ise resim içinde resim modu ve kaydet butonu. Resim içinde resim modu sayesinde Facebook kullanıcıları, izledikleri videoyu ekranın köşesine doğru küçültüp Haber Kaynağında gezinmeye devam edebilecek. Benzer bir özelliği geçtiğimiz yıl Tumblr da kullanıma sunmuştu. Kaydet butonu ise Facebook videolarının daha sonra izlenmek için saklanmasını sağlıyor. Kaydedilen videolar da Facebook tarafından Haber Kaynağında gösteriliyor. Resim içinde resim modu ve kaydet butonunun da testleri devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER