Eğlence

Facebook bir ya da iki yıl içinde bir video sitesi olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-mentions-gazeteci-110915

Facebook, video alanında yaptığı son açılım konusunda kendisinden fazlasıyla emin gözüküyor. Variety tarafından düzenlenen Eğlence ve Teknoloji Zirvesi’nde konuşan Facebook’un reklam ürün müdürü Ted Zagat, şirketin videonun sosyal ağı efektif biçimde ele geçirmesini beklediğini belirtti.

Zagat, Facebook’un bir ya da iki yıl içinde temel hatlarıyla bir video sitesi olacağını düşündüklerini ve videonun hakimiyet kurmasının ardından gelen adımın sanal gerçeklik olacağını dile getirdi. Facebook, video konusuna özel olarak eğilmeye 2013’te videoların otomatik oynatılmasıyla başlamış ve sonrasında kendi video oynatıcısını kullanıma sürerek YouTube’un karşısında güçlü bir rakip olma arzusunu ortaya koymuştu.

Bu çabalarının karşılığını alan Facebook, geçtiğimiz nisan ayında günlük video görüntüleme sayısının 4 milyara ulaştığını açıklamıştı. Yüksek ilgi, Facebook’un özel yayıncılık araçları geliştirmesini de beraberinde getirmişti. Sürecin ilerlemesine bakıldığında Facebook’un video konusundaki iyimserliği daha kolay anlaşılabiliyor.

Facebook, bu yaklaşımıyla haber kaynaklarının bir trafik sağlayıcı olarak kendisine ihtiyaç duyduğunu da bir kez daha göstermiş oluyor. Şirket, bir süre önce Mentions uygulaması aracılığıyla gazetecilere canlı yayın yapma imkanı sunmaya başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER