EğlenceManşetler

Facebook video izleme sürelerini şişirmekle suçlanıyor

facebook otomatik video
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook video izlemeFacebook son zamanlarda video içerikleri konusunda önemli adımlar atıyor ve agresif bir yaklaşım izliyor. Ancak The Wall Street Journal’ın haberine göre, kullanıcılar sosyal paylaşım sitesinin iddia ettiği kadar fazla video izlemiyor. Haberde şirketin video reklamlarını kullanıma soktuğu 2014’ten bu yana ortalama izleme sürelerini yanlış hesapladığı belirtilirken, bunun 3 saniyenin altındaki görüntülemelerin hesaba katılmamasından kaynaklandığı ifade edildi. Bir reklam satın alma ajansı ise Facebook’un ortalama izleme süresini yüzde 60 ila 80 arasında şişirdiğini iddia etti.

Facebook ise bu iddiaya yanıt vermek için fazla zaman kaybetmedi. Şirket, bir blog yazısı aracılığıyla istatistiğe getirdiği tanım ve ölçümünde kullandığı yöntem arasındaki farkı açıkladı. Görüntülenen Ortalama Video Süresi’nin “videonun toplam izleme süresinin toplam izleyici sayısına bölünmesi” ile elde edildiği belirtilirken, bir hata sonucunda hesaplamada sadece üç saniyenin üzerinde video izleyen kişilerin dikkate alındığı dile getirildi.

Facebook video izleme sürelerini takip için iki yeni ölçütten faydalanacak

Facebook oluşan kafa karışıklığını düzeltmek için iki yeni ölçütten faydalanmaya başlayacağını açıkladı. Bunlardan birinde ortalama video izleme zamanı üzerine odaklanılacak. Hesaplamada videonun toplam izleme süresi, videonun toplam izleme sayısına bölünecek. Bu hesaba otomatik olarak başlatılan videolar da dahil edilecek. Bu ölçüt, ortalama video izleme süresi kriterinin yerini alacak. İkinci ölçütte ise video izleme süreleri yüzdesel olarak değerlendirilecek.

Facebook’un gerçekleştirdiği değişikliğin son kullanıcıların deneyimini etkilemesi pek olası gözükmüyor.

İLGİLİ HABERLER