Eğlence

Facebook Video uygulaması Apple TV sahipleriyle buluşuyor

facebook videoFacebook Video uygulamasının müjdesi geçtiğimiz hafta verilmişti. Uygulama bu hafta itibarıyla Samsung Smart TV’lerde boy göstermeye başlamıştı. Sosyal paylaşım sitesi, yeni uygulamasının dördüncü nesil Apple TV ve Amazon Fire TV’ye geleceğinin sözünü de vermişti. Facebook bu sözünü fazla zaman kaybetmeden yerine getirmeye başladı. Sosyal paylaşım sitesi, video uygulamasının Apple TV versiyonunu yayınladı.

Söz konusu uygulama sayesinde Facebook kullanıcıları arkadaşları veya takip ettikleri sayfalar tarafından yüklenen ve paylaşılan videoları büyük ekranda rahat biçimde izleyebiliyor. Uygulama kullanıcılara beğenileri doğrultusunda önerilerde de bulunabiliyor.

Facebook’un yeni uygulaması, servisin canlı yayın platformu Facebook Live için de bir tür merkez işlevi görüyor. Bu uygulama sayesinde Facebook üzerinden yapılan canlı yayınlara da kolaylıkla erişilebiliyor. Uygulamanın bu yönüyle Twitter’ın akıllı TV uygulamasına benzer olduğu söylenebilir.

Facebook Video uygulaması dördüncü nesil Apple TV’lere indirilebiliyor

Facebook Video uygulamasının Apple TV versiyonunun sadece tvOS işletimine sahip dördüncü nesil Apple TV’lerle uyumlu olduğunu belirtmek gerekiyor. Daha eski nesil Apple TV’lerde uygulamaya erişmek mümkün olmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER