Teknoloji

Facebook ve Skype video görüşme işlevi için tekrar görüşme masasına oturdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook ve Skype, Facebook kullanıcılarına video görüşme işlevinin sunulması için yeniden pazarlık masasına oturdu. İki şirket arasında geçen görüşmelerin sonucunda Skype kullanıcılarına kullandıkları yazılımın arayüzüne Facebook hesaplarını entegre etmelerine izin verilmiş ve Facebook üzerindeki aktiviteleri Skype yazılımı üzerinden görmelerine imkân sağlanmıştı.

Bloomberg’in kaynaklarından aldığı bilgilere geçtiğimiz yıl yürütülen görüşmelerde video görüşme seçeneği de masadaymış. Ancak o zaman bir sonuca ulaşmak kısmet olmamış. Apple’ın FaceTime sisteminin giderek yaygınlaşması ve geçtiğimiz hafta tanıtılan çift kameralı iPad 2’nin de FaceTime aramalarını destekleyecek olması Facebook’un video görüşmelere olan ilgisini yeniden canlandırmışa benziyor.

SlashGear’ın belirttiğine göre, aslında HTC’nin MWC 2011’de tanıttığı HTC ChaCha ve Salsa Facebook telefonlarında da Facebook kişileriyle görüntülü görüşme yapma imkânı sunulacak. Her iki telefonun ön yüzünde de kameranın bulunuyor olması, işin yazılımda yapılacak düzenlemelerle sonuca erdirilebileceğini düşündürüyor.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER