Teknoloji

Facebook Twitter tarzı tıklanabilir etiketleri uygulamaya başladı

facebook yapay zekâ yuz tanima

Twitter’ın en önemli karakteristik özelliklerinden biri olan ve daha sonra diğer sosyal ağlar tarafından da kullanılmaya başlanan tıklanabilir etiketler nihayet Facebook’a da giriş yaptı. Artık Facebook kullanıcıları da Twitter, Instagram, Pinterest, Tumblr gibi sosyal ağlarda olduğu gibi etiketleri kullanarak bir konu hakkında yapılan konuşmalara göz atabilecek ve katabilecekler.

facebook-logo-070513 (630 x 394)

Pek çok kişi Facebook üzerinde etiketleri kullanmaya daha önceden başlamış, ancak bu etiketlerin Facebook sistemine yerleştirilmesi tam olarak gerçekleşmemişti. Artık kullanıcılar Facebook’un arama çubuğunu kullanarak etiket araması yapabilecek ve bir olay ya da etkinlik hakkında diğer Facebook kullanıcılarının ya da Facebook Sayfaları’nın yaptıkları yorumları görebilecekler. Buna ek olarak, Instagram gibi farklı servisler üzerinden Facebook’a yüklenmiş içeriklerde kullanılan etiketler de tıklanabilir olacak. Ancak transfer edilmiş etiketler sisteminin tam işleyişi konusunda Facebook’tan şu an için bir bilgi verilmiş değil.

Facebook’ta tıklanabilir etiketler an itibarıyla görülebilirken, şirketin yılın ilerleyen dönemlerinde etiketlerle ilgili daha fazla detay açıklayacağı belirtildi. Facebook’un Twitter’ın TT listesine benzer bir liste oluşturacağı ve çok konuşulan konuları sıralayacağı ifade edildi. Facebook’un etiketleri daha aktif bir biçimde kullanmaya başlamasının Twitter’a olan etkisinin nasıl olacağı merakla bekleniyor.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER