Teknoloji

Facebook Sosyal Ağ Araması yorumlar ve durum güncellemeleri ile daha yararlı hale geliyor

Facebook bu yılın başında tanıttığı Sosyal Ağ Araması özelliğini daha güçlü bir hale getirmeye hazırlanıyor. Servis bugüne kadar beğenileri, kişisel detayları ve fotoğraflar üzerinde sorgulama yapabilse de, yorumlar ve durum güncellemelerini içerikleme gibi bir özelliğe sahip değildi. Dağıtımına başlanan son güncelleme ile bu durum değişiyor ve kullanıcıların kendileriyle paylaşıma açık olduğu sürece Sosyal Ağ Araması üzerinden yorum ve durum güncellemelerine erişimi mümkün oluyor. Özelliğin dağıtımının Facebook geleneğine uygun olarak biraz geniş bir zamanda tamamlanması bekleniyor.

facebook-sosyal-ag-aramasi-011013

Sosyal Ağ Araması’na eklenen yeni arama seçenekleri de mevcut seçenekler gibi işleyecek. Kullanıcılar kişi, mekan, zaman aralığı ve diğer detayları ekleyerek sonuçları daraltabilecek. Örneğin kullanıcılar daha önce aynı şehirde yaşadıkları ve ”House of Cards” dizisini seven arkadaşları arasında arama yapabilirken, şimdi dizi hakkında bir şeyler yazan ve hatta diziye ait etiketi kullanarak durum güncellemesi yapan arkadaşlarını da arama sonucunda görebilecek.

Facebook Sosyal Ağ Araması özelliğinin dil olarak Amerikan İngilizcesi’ni kullanan tüm abonelerine dağıtımını yaz mevsimi içinde tamamlamıştı. Daha karmaşık arama özelliklerinin sözünü veren şirket, bu özelliklerin gelişi için kesinleşmiş bir takvim ise açıklamadı.

İlgili >> Facebook

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER