Teknoloji

Facebook Snapchat esintili özellikleri ana uygulamasında test ediyor

facebook snapchatFacebook Snapchat esintili özellikleri denemekten vazgeçecek gibi görünmüyor. Şirket bu sefer de ana uygulaması içinde Snapchat’i hatırlatan bazı özellikleri test ediyor. Sosyal ağın test ettiği deneysel kamera özelliği, kullanıcıların filtrelediği veya başka efektler uyguladıkları fotoğrafların özel olarak paylaşılmasını mümkün kılıyor.

Şu an için İrlanda’da test edilen bu özellik, resmi bir isme sahip değil. Şirketin önümüzdeki dönemde özelliğin test sahasını geliştirmesi de ihtimaller arasında yer alıyor. Facebook, 2016 Rio Olimpiyatları esnasında Brezilya ve Kanada’da da benzer bir özelliği test etmişti.

facebook snapchatTeste dahil edilen kullanıcılar, Facebook uygulamasında ekranın sol üst köşesinde bir kamera ikonu görüyor. Bu ikona dokunulduğunda ya da Haber Kaynağı üzerinde sağa doğru sürükleme hareketi yapıldığında kamera aktif hâle geliyor.

Kamera başlatıldığında kullanıcıların karşısına Snapchat’i hatırlatan bir arayüz çıkıyor. Kullanıcılar bu kamerayla çektikleri fotoğraf ve videolara çeşitli filtreler ve “maskeler” ekleyebiliyor. Söz konusu özellik, Prisma’yı hatırlatan efektler de sunuyor. Böylelikle kullanıcılar sanat eserlerini andıran fotoğraf ve videolar oluşturabiliyor.

Fotoğraf ve videolarını çekip efektlendirme işlemini tamamlayanların karşısına paylaşım için iki yol çıkıyor. Kullanıcılar içeriği Facebook zaman tünellerinde paylaşabildikleri gibi, “Direct” adını taşıyan özellik sayesinde belli bir arkadaş grubuna gönderebiliyor.

facebook snapchatDirect ile gelen mesajlara ekranın sağ üst köşesine eklenen ikon üzerinden erişilebiliyor. Kullanıcılar Direct ile gelen mesajlara yazılı olarak yanıt verebiliyor. Bu tasarımın akıllara Instagram’ı getirdiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Facebook Snapchat esintili özellikleri Instagram, Messenger ve WhatsApp’a da ekliyor

Sosyal paylaşım sitesi için Snapchat esintili özellikleri test etmek yeni bir durum değil. Facebook Snapchat etkili özellikleri daha önce Instagram, Messenger ve WhatsApp’ta kullanıcılarına sunmuştu. Instagram Hikayeleri, WhatsApp’tan gönderilen fotoğrafların üzerine yazı ve çıkarma eklenebilmesi ve halen test edilen Messenger Day, Snapchat esintili özellikler olarak ön plana çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER