Teknoloji

Facebook Snapchat’e benzeyen uygulaması Flash’i ortaya çıkardı

facebook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook snapchatFacebook Snapchat takıntısından kolay kolay kurtulacak gibi görünmüyor. Snapchat’ten ilham alarak hazırladığı uygulaması Slingshot’ı kısa bir süre önce sonlandıran Facebook, buna rağmen yeni denemeler yapmaktan vazgeçmiyor. Şirket bu doğrultuda Flash adını verdiği yeni bir uygulama hazırladı. Uygulama, şirketin gelişmekte olan ülkeler için yazılım hazırlayan ekibinin imzasını taşıyor.

Söz konusu ekibin Facebook Lite ve Messenger Lite uygulamalarını da geliştirmiş olması muhtemel görünüyor. Android’de kullanıcılarla buluşan Flash, sadece 25 MB’lık boyutuyla dikkat çekiyor. Snapchat Android uygulamasının 70 MB’lık boyutu göz önüne alınınca Flash’in sunduğu avantaj daha iyi anlaşılıyor.

Facebook Snapchat özelliklerinden fazlasıyla esinleniyor

Facebook’un bundan yaklaşık 3 yıl önce Snapchat için 3-4 milyar dolar civarında bir satın alma teklifi sunduğu biliniyor. Bu teklifin geri çevrilmesinin ardından şirket, ısrarlı biçimde Snapchat’in popüler özelliklerini kendi servislerine entegre etmeye ya da Snapchat etkili yeni özellikler sunmaya çalışıyor. Facebook’un “Asya’nın Snapchat’i” olarak bilinen Snow’u satın almak için girişimde bulunduğu da bir süre önce ortaya çıkmıştı. Bu da şirketin Snapchat’in henüz büyümediği pazarlarda etkinlik kurmayı istediğini gözler önüne sermişti.

Flash’in hangi ülkelerde kullanıcılarla buluşacağı henüz tam olarak bilinmiyor. Ancak Brezilya’daki Android kullanıcıları şimdiden Flash ile tanışmış durumda. Brezilya’ya yeni ülkelerin ne zaman ekleneceği konusunda şimdilik bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER