Manşetler

Facebook Snapchat Discover benzeri bir bölümü Haber Kaynağına yerleştirebilir

facebook abd

facebook snapchat discoverFacebook Snapchat’in popüler özelliklerini kendisine uyarlama yönündeki çalışmalarından vazgeçmeyecekmiş gibi görünüyor. Business Insider’da yer alan habere göre, sosyal paylaşım sitesi Snapchat’in Discover bölümünü hatırlatan bir özelliği ana sekmesine yerleştirmek için çalışıyor. Facebook’un bunun için çeşitli medya ve eğlence şirketleriyle görüşmeler yaptığı da haberde belirtiliyor. Bu özellik çerçevesinde içerik ortaklarının özel olarak düzenlediği içerikler Haber Kaynağına taşınacak ve Facebook kullanıcıları arkadaşları tarafından beğenilmeyen ya da paylaşılmayan içeriklerden de haberdar olabilecek.

Sosyal paylaşım sitesinin bu özelliğe “Collections” adını verebileceği söyleniyor. Bu bölümün Facebook’un geçtiğimiz mayıs ayında faaliyete geçirdiği Instant Articles servisinden daha farklı olacağı belirtiliyor. Instant Articles sayesinde Facebook kullanıcıları sosyal paylaşım sitesinden çıkmadan haberleri okuyabiliyor.

Facebook Snapchat Discover ile medyayla olan bağlarını kuvvetlendiriyor

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, bir medya şirketi olmadıklarını çeşitli fırsatlarda dile getirmişti. Ancak Snapchat Discover benzeri bir özelliğin hayata geçmesi, Zuckerberg’in sözlerinin sorgulanmasına neden olabilir. Sosyal paylaşım sitesi, hayata geçtiği takdirde Collections ile son zamanlarda sıklıkla konuşulan yalan haber problemine de çare bulabilir. Snapchat, Discover bölümünde sunduğu içerikleri sıkı biçimde kontrol ederek yalan haber problemini önemli ölçüde bertaraf etmişe benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER