Manşetler

Facebook Slideshow ile fotoğraf ve videolara renk veriyor

facebook slideshowİnsanlar tatillerine, özel gün ve organizasyonlarına ait fotoğrafları Facebook üzerinde paylaşma konusunda oldukça istekli. Ancak aynı anda yüklenen bir sürü fotoğraf ve videonun çok fazla kişinin ilgisini çekmediği de bir gerçek. Ancak sosyal paylaşım sitesi, bu durumu değiştirmek için kolları sıvadı ve ortaya “Slideshow” adını verdiği özelliği çıkardı.

Facebook Slideshow ile kullanıcılar tarafından yüklenen fotoğraf ve videolar, temalı kısa kliplere dönüştürülüyor. Böylelikle fotoğraflara bakmak veya videoları izlemek kolaylaşıyor.

Özellikten faydalanmak için yapılması gereken tek şey 24 saat içinde Facebook’a beş ya da daha fazla sayıda fotoğraf ve video yüklemek. Geri kalan süreci Facebook devralıyor ve otomatik olarak kısa bir klip hazırlıyor. Kullanıcılar daha sonra diledikleri takdirde hazırlanan klipte değişiklikler yapabiliyor. Tema değişikliği ve görüntü ekleme ya da çıkarma söz konusu değişiklikler arasında yer alıyor.

Facebook Slideshow ilk olarak iOS’e geliyor

Facebook Slideshow özelliği ilk olarak iOS’te kullanıcılarla buluşuyor. Sosyal ağın diğer uygulamalarının söz konusu özelliğe ne zaman kavuşacağı henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER