Teknoloji

Facebook Sayfalarına özel mesaj atma dönemi geliyor

Facebook’un Twitter’ın özelliklerini özümseme konusundaki çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda abonelik sistemini hayata geçiren Facebook şimdi de kişilerin markalara veya web sitelerine özel Facebook sayfalarıyla özel olarak mesajlaşmasını sağlayacak bir sistemi test ediyor.

“Sayfalar için Özel Mesajlar” adı verilen bu özellik sayesinde hâlihazırda Facebook sayfalarına önem veren şirket veya markalar müşterileriyle daha özel ilgilenebilmek için yeni bir kanal elde etmiş olacaktır. Herkese açık olan duvarı kullanmak istemeyenler öneri, sorun veya şikayetlerini özel mesaj yardımıyla iletebilir. Bu özel mesajlaşma kötü durumların belirtilmesi açısından iyi, ancak iyi durumların belirtilmesi açısından iyi sayılmaz, çünkü iyi bir olay veya durum bu şekilde herkese aktarılmamış oluyor.

WeAreSocial.sg sitesinin ortaya çıkardığı bu duruma göre Facebook sayfa sahipleri özel mesajları kabul edip etmeme konusunda karar verici olacaklar. Facebook kullanıcıları da beğenmiş olsunlar ya da olmasınlar, her sayfaya özel mesaj gönderebilecek. Bu arada sitenin belirttiğine göre bu özel mesajlaşma özelliği şu an için sadece Asya’da kullanılabiliyor. Anlaşılan bu da Zaman Tüneli gibi doğudan batıya gelen bir özellik olacak.

İlgili – ReadWriteWeb

İLGİLİ HABERLER